Webhosting

Infrastructuur

Om de kwaliteit en stabiliteit van onze dienstverlening te waarborgen werken wij met zorgvuldig geselecteerde datacenters en hardware. 

Ik wil meer informatie

Wij proberen onze afhankelijkheid van derden zoveel mogelijk te beperken door alles in eigen beheer en eigendom te hebben. Voor sommige aspecten van onze infrastructuur vinden wij het verstandig dit over te laten aan partijen die hierin gespecialiseerd zijn en werken volgens dezelfde filosofie als ons.

Datacenters

Wij leveren onze diensten vanuit twee verschillende datacenters. Al deze datacenters voldoen aan de hoogste normen. Zaken als camerabewaking, toegangscontrole, zonebeveiliging, inbraakbeveiliging en brandbeveiliging zijn hier uiteraard geregeld. Daarnaast stellen wij hoge eisen aan de inrichting en kwaliteit van de netwerk infrastructuur van onze leveranciers. Onderstaand een overzicht van de faciliteiten in de datacenters en informatie over locaties van onze datacenters.

Hardware

Monitoring

Ondanks onze filosofie om alles zover mogelijk redundant uit te voeren kan er onverhoopt toch wel eens iets verkeerd lopen. Om deze reden monitoren wij onze netwerken en alle servers 24 uur per dag op beschikbaarheid met externe monitoringsystemen. Bij calamiteiten zijn onze engineers binnen enkele seconden op de hoogte van de problemen.

Wanneer er in één van onze onderstaande zaken problemen optreden krijgen wij dit real-time door van onze monitoringsystemen. Tijdens kantooruren worden meldingen direct getoond op meerdere schermen die in het kantoor van Skyberate hangen. Deze meldingen worden zoveel mogelijk pro-actief opgepakt door onze servicedesk. Buiten kantooruren is er een doormelding naar de dienstdoende storingsengineers die calamiteiten proberen zo spoedig mogelijk voor je op te lossen. Enkele aspecten waarop onze monitoringsystemen monitoren zijn:

  • Beschikbaarheid van het netwerk waarin de server draait

  • Beschikbaarheid van de onderliggende infrastructuur waarop jouw server draait

  • Beschikbaarheid van de server in het algemeen.

  • Het beschikbaar zijn van de webserver

  • Het beschikbaar zijn van de mail server

  • Het beschikbaar zijn van de database server

  • Het controleren van de belasting op de server

  • Het controleren van de opslagruimte op de server