WordPress ontwikkelomgeving opzetten met Installatron

Wanneer je een nieuwe website wilt gaan bouwen is het vaak handig om gebruik te maken van een ontwikkelomgeving binnen het domein waar je de nieuwe website voor wil lanceren. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je dit voor elkaar kan krijgen. Zo kan je content vóór publicatie controleren en/of wijzigen op uiterlijk en inhoud. In deze handleiding behandelen we de te doorlopen stappen.

WordPress ontwikkelomgeving opzetten met Installatron

1. Log in op cPanel door jouw domeinnaam in te voeren gevolgd door /cpanel. Bijvoorbeeld www.domeinnaam.nl/cpanel.

inloggen cPanel

2. Navigeer naar Domeinen > Subdomeinen.

3. Maak een subdomein aan. Vul bij Subdomein het gewenste subdomein in, bijvoorbeeld staging. Kies bij Domein het desbetreffende domein waarvoor je een subdomein wilt aanmaken. Hier zal een drop down menu verschijnen. Bij Basismap zal cPanel automatisch een folder aanmaken met de naam subdomein.jouwdomeinnaam.nl.

Subdomein: het gewenste subdomein in, bijvoorbeeld staging.
Domein: het desbetreffende domein waarvoor je een subdomein wilt aanmaken.
Basismap: hier zal cPanel automatisch een folder aanmaken, waarvan de naam is opgebouwd uit het subdomein en de gekozen domeinnaam.

4. Klik na het invullen van de velden op Maken.

5. Ga vervolgens weer naar het beginscherm van cPanel. Scrol helemaal naar onder, zoek naar WEB APPLICATION en klik vervolgens op My Blog. Het kan voorkomen dat WordPress niet direct tussen de web applicaties staat. Staat WordPress er niet tussen? Klik dan op bekijk meer.

Let op: In dit voorbeeld heet WordPress My Blog. Het kan natuurlijk zijn dat je blog een andere naam heeft. Het WordPress icoontje is echter altijd hetzelfde. Daar kun je WordPress aan herkennen.

Bekijk meer web applications

6. Eenmaal op, in ons geval, My Blog geklikt opent zich het volgende scherm.

My Blog

7. Aan de rechterkant staan diverse icoontjes. Zet allereerst rechts bij het selectievakje een vinkje zodat Installatron weet om welke installatie het gaat.

8. Klik vervolgens op het geel gemarkeerde icoon.

Geel gemarkeerd icoon

9. Na het starten van het klonen verschijnt er een nieuw scherm met een drop down menu waar je het domein staging.wordpressontwikkelomgeving.nl terugziet.

Bestemming

10. Klik vervolgens onderaan op Clone.

Clone

Installatron maakt nu een kopie van de huidige website. Installatron past ook de site URL aan naar de opgegeven staging URL. Nadat Installatron klaar is met het aanmaken van de ontwikkelomgeving is die klaar voor gebruik en kun je beginnen met ontwikkelen.

in WordPress
Was dit artikel behulpzaam?