WordPress installeren via cPanel

Als je een WordPress hosting pakket bij ons afneemt zorgen wij er standaard voor dat WordPress geïnstalleerd is. Wil je voor een subdomein, een ontwikkeling/staging-omgeving of met een ander doel een WordPress installatie opzetten? Dan is dat ook mogelijk. Met een paar stappen heb je een nieuwe WordPress omgeving in cPanel opgezet.

Let op: Om deze handleiding te volgen dien je, naast je hoofddomein, een (sub)domein te hebben waarop WordPress geïnstalleerd kan worden.

Ter info: In deze handleiding worden instellingen toegepast die aan het einde van de handleiding verder worden toegelicht.

WordPress installeren via cPanel

1. Log in op cPanel door jouw domeinnaam in te voeren gevolgd door /cPanel. Bijvoorbeeld domeinnaam.nl/cpanel.

2. Klik onder Software op Installatron Applications Installer. Er verschijnt nu een overzicht van alle WordPress installaties.

cPanel Software

3. Klik rechtsboven op Applicatie verkenner, vervolgens op WordPress blog in Content Management Systemen en klik daarna op + installeer deze applicatie.

Apps voor Content Management Systemen

4. In de sectie Locatie staat je domeinnaam die je kan veranderen zoals op de afbeelding te zien is. Selecteer het (sub)domein waar je WordPress op wilt installeren.

Installatron

5. Kies in sectie Versie bij Automatische Update voor: Niet automatisch bijgewerkt.

Automatisch updaten

6. Kies bij Automatic Update Backup voor: Do not create a backup.

Automatische backup

7. Verander het volgende in de sectie Instellingen:

Verander de Administrator gebruikersnaam naar: admin.
Verander het Administratief wachtwoord naar eigen keuze.

Accountdetails

8. Kies in sectie Geavanceerd onder Geavanceerde instellingen management voor: Laat mij deze instellingen beheren. Je krijgt nu meer instellingen te zien.

9. Scrol naar beneden en kies onder Notificatie per e-mail voor: Ik wil zelf kiezen welke notificaties worden verstuurd.

10. Onderaan alle vinkjes zie je selecteren: alles * geen. Klik op: geen.

11. Klik onderaan de pagina op + Installeren om WordPress te installeren.

WordPress is nu geïnstalleerd en klaar voor gebruik.

Gekozen instellingen

Automatisch updaten

Wij adviseren om WordPress niet automatisch te updaten om te voorkomen dat een update geïnstalleerd wordt als je afwezig bent. Wat is daar dan zo erg aan vraag je jezelf vast af. In een update kunnen aanpassingen worden gedaan waardoor bepaalde plugins, thema’s of andere functies niet meer werken en dat willen we voorkomen. Het is van belang dat je WordPress zoveel mogelijk up-to-date houdt om beveiligingslekken te voorkomen. Een verouderde plugin kan beveiligingsrisico’s met zich mee brengen waar hackers van kunnen profiteren om binnen te dringen in jouw WordPress installatie. Voer een update daarom alleen uit wanneer jij (of een developer) aanwezig bent zodat er adequaat gereageerd kan worden wanneer er fouten optreden.

Automatic update backup

Wij zorgen dat je omgeving automatisch wordt geback-upt, zowel je website als database. Elke dag tot 30 dagen terug is het mogelijk om een back-up terug te zetten. Het is daarom niet geheel nodig om nogmaals een back-up te maken. Het kost je extra opslag die je beter kunt inzetten voor je website.

Administrator gebruikersnaam

We raden aan om voor het hoofdaccount de gebruikersnaam hetzelfde te houden als je andere installaties. Zo is het eenvoudiger om het overzicht te bewaren.

Notificaties per e-mail

We hebben in het verleden veel vragen gehad over of de email notificaties konden worden uitschakelen. Klanten ervaren de notificaties als onnodig. Tegenwoordig schakelen we standaard de notificaties uit.

in WordPress
Was dit artikel behulpzaam?