Werken met Site Builder-widgets

Met de verschillende widgets kun je bezoekers eenvoudig toegang geven tot veelvoorkomende taken en veelgevraagde informatie. Een voorbeeld van dit soort widgets zijn een nieuwsfeed, een kalender of sociale media buttons. In deze handleiding vertellen we waar je de widgets kunt vinden en helpen we bij het instellen van een veel gebruikte widget: het contactformulier.

Toevoegen van een widget

1. De Site Builder biedt een groot scala widgets aan. De widgets vind je bovenin je scherm (zie afbeelding hieronder)

Overzicht van Widgets

2. Het toevoegen van een widget doe je door middel van drag & drop. Je selecteert de widget die je wil toevoegen aan je website en sleept deze naar de gewenste plek.

3. De widget bevat alleen de basisinstellingen en zal door jou geconfigureerd moeten worden.

4. Het configureren van een widget doe je door met je muis op de widget te gaan staan, rechts bovenin op het potlood te klikken en vervolgens te kiezen Eigenschappen.

Toevoegen van een contactformulier

Het contactformulier gaat onder de naam Formulier.

1. Het toevoegen van het formulier doe je door middel van drag en drop. Klik op Formulier en sleep deze naar de gewenste plek.

2. Configureer de widget door met je muis op de widget te gaan staan, rechts bovenin op het potlood te klikken en vervolgens te kiezen Eigenschappen.

3. Het Eigenschappen menu verschijnt. Dit menu biedt meerdere opties voor het aanpassen van het contactformulier.

3.1. Onder het kopje Velden kun je meerdere invulvelden toevoegen aan het formulier en kun je de naam van de velden wijzigen.

3.2. Onder het kopje Email instellingen geef je aan naar welk e-mail het contactformulier gestuurd moet worden.

3.3 Onder het kopje Instellingen kun je Google reCAPTCHA toevoegen aan het formulier. Meer informatie over Google reCAPTCHA.

3.4 Onder het kopje Opties geef je de grootte, de positie en de pagina’s aan waarop het formulier getoond dient te worden.

in Site Builder
Heeft deze handleiding jouw vraag beantwoord?