SSL activeren in WordPress

Wat is SSL?

Iedere website dient gebruik te maken van een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat versleutelt de data die tussen onze webserver en de browser van de bezoeker van je website wordt verstuurd. Gebruik je geen SSL-certificaat, dan kunnen gevoelige gegevens eenvoudig ingezien worden door kwaadwillende. Denk hierbij aan de invoer in contactformulieren, betaalgegevens en wachtwoorden.

Waarom is SSL zo belangrijk?

Het gebruik van een SSL-certificaat draagt niet alleen bij aan de veiligheid, het telt ook mee voor de positie van je website in de zoekresultaten van zoekmachines. Google is de grootste voorvechter van het gebruik van SSL. Google vindt dat het internet veilig moet zijn en draagt daaraan bij door mensen te waarschuwen wanneer ze een website bezoeken waarop een probleem bekend is. Daarom is Google Chrome in juli 2018 begonnen om bij alle websites zonder een SSL-certificaat een ‘Not secure’ melding te tonen. Wil je graag meer weten of deze melding? Lees ons artikel Melding ‘Not secure’ bij websites zonder SSL.

Nog geen SSL-certificaat?

Wij bieden SSL-certificaten aan vanaf €39. – excl. BTW per jaar. Je hebt dan een professioneel certificaat waarbij je veiligheid verzekerd is. Lekt je SSL-sleutel uit zodat informatie toch op straat komt te liggen, dan ben je daarvoor verzekerd via onze leverancier van SSL-certificaten. Voor bedrijven, en zeker webshops, adviseren wij dit. Heb je niet de mogelijkheid om te kiezen voor een betaald certificaat, dan kunnen we je een certificaat via AutoSSL aanbieden.

SSL activeren in WordPress

Als je bij Skyberate een SSL-certificaat bestelt, dan zorgen wij dat dit certificaat op je hostingaccount wordt geïnstalleerd. Zodra wij dat hebben gedaan, kan je in WordPress aangeven dat je gebruik wilt maken van de beveiligde verbinding. Dat kan je het beste doen door de plugin Really Simple SSL te installeren. Onderstaand vind je de instructies hiervoor.

1. Login in op het dashboard van je WordPress site.

WordPress login

2. Vervolgens kies je aan de linkerkant voor Plugins en ga dan naar Nieuwe plugin.

Nieuwe plugin

3. Zoek in het zoekveld rechtsboven naar Really Simple SSL.

Really Simple SSL

4. Installeer de plugin door te kiezen voor Nu installeren.

Really Simple SSL installeren

5. Ga onder Plugins naar Geïnstalleerde plugins.

Geïnstalleerde plugins

6. Activeer Really Simple SSL.

Really Simple SSL activeren

7. Na activatie van de plugin verschijnt een pop-up waarin je kunt aangeven of je SSL voor je website wilt activeren. Als je dit gedaan hebt, heb je SSL voor je website geactiveerd:

SSL activeren in WordPress

Meer informatie

Bezoek onze SSL-certificaten pagina voor meer informatie. Heb je vragen over SSL-certificaten? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 0316 – 712 000 of info@skyberate.nl

in WordPress
Was dit artikel behulpzaam?