SSL activeren in WordPress

Iedere website dient gebruik te maken van een SSL-certificaat. Een SSL-certificaat versleuteld de data die tussen onze webserver en de browser van de bezoeker van je website wordt verstuurd. Gebruik je geen SSL-certificaat, dan kunnen gevoelige gegevens eenvoudig ingezien worden door kwaadwillende. Denk hierbij aan de invoer in contactformulieren, betaalgegevens en wachtwoorden.

Het gebruik van een SSL-certificaat draagt niet alleen bij aan de veiligheid, het telt ook mee voor de positie van je website in de zoekresultaten van zoekmachines. Google is de grootste voorvechter van het gebruik van SSL en in de webbrowser Google Chrome zie je om die reden dan ook een waarschuwing als je een website bezoekt die niet met SSL is beveiligd.

Nog geen SSL-certificaat?

Wij bieden een SSL-certificaat aan vanaf €39. – excl. BTW per jaar. Je hebt dan een professioneel certificaat waarbij je veiligheid verzekerd is. Lekt je SSL-sleutel uit zodat informatie toch op straat komt te liggen, dan ben je daarvoor verzekerd via onze leverancier van SSL-certificaten. Voor bedrijven, en zeker webshops, adviseren wij dit. Heb je niet de mogelijkheid om te kiezen voor een betaald certificaat, dan kunnen we je een certificaat via LetsEncrypt of AutoSSL aanbieden.

SSL activeren in WordPress

Als je bij Skyberate een SSL-certificaat bestelt, dan zorgen wij dat dit certificaat op je hostingaccount wordt geïnstalleerd. Zodra wij dat hebben gedaan, kan je in WordPress aangeven dat je gebruik wilt maken van de beveiligde verbinding. Dat kan je het beste doen door de plugin Really Simple SSL te installeren. Onderstaand vind je de instructies hiervoor.

1. Log in op het dashboard van je WordPress site.

WordPress inlogscherm

2. Vervolgens kies je aan de linkerkant voor Plugins en ga dan naar Nieuwe plugin.

3. Zoek in het zoekveld rechtsboven naar Really Simple SSL. Zodra dit in beeld verschijnt, kan je kiezen voor Nu installeren. Zodra dit gereed is, kan je vervolgens kiezen voor Activeren.

 

WordPress SSL plugin

4. Na activatie van de plugin verschijnt een popup waarin je kunt aangeven dat je SSL voor je website wilt activeren. Als je dit gedaan hebt, heb je SSL voor je website geactiveerd:

 

SSL activeren in WordPress

Meer informatie

Bezoek onze SSL-certificaten pagina voor meer informatie. Heb je vragen over SSL-certificaten? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op via 0316-712000 of info@skyberate.nl

in WordPress
Heeft deze handleiding jouw vraag beantwoord?