Shopware cache legen

Het komt voor dat je een pagina op je website hebt aangepast maar dat je deze wijzigingen vervolgens niet terug ziet. Ook niet bij het legen van de browser cache. Dit komt doordat Shopware gebruik maakt van een cache systeem. Dit probleem is simpel op te lossen door de cache te legen. Maar hoe werkt dit bij Shopware? In deze handleiding zullen wij dat stap voor stap uitleggen.

Cache legen

1. Login op de back-end van Shopware.

Shopware Backend Login

2. Ga vervolgens naar Configuration > Clear shop cache.

Shopware configuration

3. De cache zal nu geleegd worden. Zodra dit gedaan is verschijnt er rechtsboven een melding.

Shop cache

4. Optioneel: het voorverwarmen van de cache.

Na het legen van de cache is de site traag. Met name de eerste bezoekers zullen hier iets van merken: bij ieder eerste bezoek wordt de pagina opgebouwd en in de cache gezet. Bij volgende bezoekers kan deze dan snel uit de cache gehaald worden. Om te voorkomen dat bezoekers hier veel last van hebben, kan de cache van Shopware opgewarmd worden: het systeem zal dan zelf alle pagina’s afgaan om te zorgen dat deze in de cache geladen worden.

4.1. Ga hiervoor naar Configuration > Cache/Performance

Shopware configuration

4.2. Ga vervolgens naar het tabje Settings.

4.3. Kies in het linkermenu voor HTTP Cache

Shopware performance

4.4. Klik hier op Warm up http cache.

4.5. Kies de shop, pas eventueel de instellingen aan en klik op Start Proces.

Warm up cache

Shopware cache legen via SSH

Stap 1. Inloggen via SSH

Log in met SSH (Nog niet verbonden met SSH? Doe dat dan eerst. Het verbinden met SSH kan op drie manieren. Voor alle drie de manieren hebben wij een handleiding geschreven: SSH verbinden met Windows, SSH verbinden met Mac OS X of SSH verbinden met Linux.) op de server van jouw domeinnaam.

Stap 2. Cache legen

Voor het legen van de cache gaat u eerst naar de public_html:

cd public_html

Vervolgens voert u het onderstaande commando uit:

php bin/console sw:cache:clear

public html

Stap 3. Het voorverwarmen van de cache

Na het legen van de cache is de site traag. Met name de eerste bezoekers zullen hier iets van merken: bij ieder eerste bezoek wordt de pagina opgebouwd en in de cache gezet. Bij volgende bezoekers kan deze dan snel uit de cache gehaald worden. Om te voorkomen dat bezoekers hier veel last van hebben, kan de cache van Shopware opgewarmd worden: het systeem zal dan zelf alle pagina’s afgaan om te zorgen dat deze in de cache geladen worden. Hiervoor kun je het onderstaande commando gebruiken:

php bin/console sw:warm:http:cache

Cache warm up

Contact

Mocht je er naar aanleiding van deze handleiding toch niet uitkomen, wij helpen je graag. Dit kan via onze contact pagina, info@skyberate.nl of 0316-712000.

in Shopware
Heeft deze handleiding jouw vraag beantwoord?