Magerun: de Magento Multi-purpose tool

De perfecte Multi-purpose tool voor Magento ontwikkelaars en systeem administrators om het beheer van Magento webshops te vergemakkelijken. Deze tool geeft een enorme hoeveelheid goed geteste opdrachtregels & command lines die je uren werk zullen gaan besparen, hier komen er elke update meer bij. Deze tool is bij ons standaard geïnstalleerd in alle Magento omgevingen.

Cache

Veel problemen in Magento kunnen worden opgelost door de cache te legen. Normaal doe je dit door in te loggen op je Magento panel > System > Cache Management > Flush Magento Cache. Echter kan dit veel makkelijker, het enige wat je hoeft te doen is deze Command Line invoeren op MageRun:

$ n98-magerun.phar cache:flush

Re-Index

Problemen die door het legen van de cache niet worden opgelost, kunnen vaak worden opgelost door te re-indexeren. Je kunt het re-indexeren en legen van de cache zien als het opnieuw opstarten van je Magento webshop. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is deze Command Line invoeren:

$ n98-magerun.phar index:reindex:all

Cron

Na verloop van tijd krijgt iedere Magento ontwikkelaar te maken met cron jobs, die vaak niet in een keer werken. Hoe los je dat op? De code veranderen en wachten tot deze weer opnieuw wordt uitgevoerd om vervolgens te kijken of het dit keer wel goed gaat. Met Magerun kan dit natuurlijk veel sneller!
Check eerst of de job überhaupt wordt uitgevoerd met deze Command Line:

$ n98-magerun.phar sys:cron:history

Voer vervolgens met deze command de cron job handmatig uit

$ n98-magerun.phar sys:cron:run

Zo kun je blijven veranderen tot het werkt, zonder dat je steeds hoeft te wachten!

Conclusie

Magerun is dus een tool die het leven van een Magento Developer een stuk makkelijker maakt. Uiteraard is dit maar een kleine greep uit de grote collectie uit te voeren commands, klik hier om de rest te bekijken!

Contact

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze handleiding, neem dan contact met ons op. Dit kan via info@skyberate.nl of 0316-712000

in Magento 1Magento 2
Was dit artikel behulpzaam?