Magento upgraden van 1.4 naar 1.5

Stap 1: Maak een backup

Aangezien er altijd dingen fout kunnen gaan adviseren wij eerst een backup te maken. Een handleiding voor het maken van een backup is hier te vinden.

Stap 2: Verbinden middels SSH

Om Magento eenvoudig te upgraden adviseren wij dit via SSH te doen. (Nog niet verbonden met SSH? Doe dat dan eerst. Het verbinden met SSH kan op drie manieren. Voor alle drie de manieren hebben wij een handleiding geschreven: SSH verbinden met Windows en SSH verbinden met Mac OS X  en SSH verbinden met Linux.)

Stap 3: Upgraden van Magento

1. Allereerst moet je navigeren naar het path waar Magento staat, bij een installatie door ons uitgevoerd is dit altijd in de public_html hier gaan wij dus voor het gemak vanuit, dit kan met het volgende commando:

cd public_html

2. Om te controleren of Magento hier inderdaad staat kun je de inhoud van de directory bekijken met het commando:

ls

Resultaat van LS

3. Om Magento te upgraden moeten de volgende commando’s worden uitgevoerd:

./pear mage-setup . (vergeet de punt niet).
chmod a+x mage
./mage install connect20.magentocommerce.com/community Mage_All_Latest –force

Let op: Sommige browsers veranderen de –force (met 2 verbindingsstrepen)  in .force of -force (1 verbindingsstreep), controleer dit goed anders werkt het commando niet.

Upgrade Magento

4. Nadat de upgrade gereed is moeten de volgende commando’s nog worden uitgevoerd:

chmod -Rf 755 *
chmod 751 index.php
rm -Rf var/cache/*
rm -Rf var/session/*

Hierna is de upgrade compleet en kun je inloggen op de backend. Vervolgens zie je het volgende onderaan staan: Magento ver. 1.5.1.0

Contact

Mocht je er naar aanleiding van deze handleiding toch niet uitkomen, wij helpen je graag. Dit kan via onze contact pagina, info@skyberate.nl of 0316-712000.

in Magento 1 Patches
Was dit artikel behulpzaam?