Magento 2 Marketplace account

Het aanmaken van een Magento Marketplace account. Deze koppelen een Magento 2 website en het installeren van modules.

Aanmaken Marketplace account

1. Log in op Magento commerce. Mocht je nog geen account hebben dan kunt je eerst een account maken.

2. Ga naar My profile recht bovenin en vervolgens naar Access Keys.

3. Nu kunnen we een Access Key aanmaken voor de Magento 2 installatie. Klik op Create A New Access Key. Geef een naam op voor de Access key zodat je gemakkelijk kunt zien welke key bij welke Magento 2 installatie hoort. Nu heb je twee Keys aangemaakt, een ‘Public key’ en een ‘Private key’. Deze hebben we later in de handleiding weer nodig.

4. Ga naar de backend van je Magento 2 installatie. Deze is in de meeste gevallen te benaderen op domeinnaam.nl/beheer of domeinnaam.nl/admin. Log hier in met de juist inloggegevens.

5. Ga vervolgens naar System > Web Setup Wizard > Component Manager.

Aangekomen in de Component Manager zie je de volgende melding: Sign in to sync your Magento Marketplace purchases.

6. Klik op Sign in en vul hier vervolgens de ‘Public en de Private key’ doe je bij stap 3 hebt gemaakt en klik nogmaals op Sign in.

7. Nu je bent ingelogd heb je de mogelijkheid om op Sync te klikken zodat alle gekochte extensies in de ‘Magento Marketplace’ gesynchroniseerd worden met jouw Magento installatie.

8. Onder New purchases kun je klikken op Install. Dit laat alle gekochte extensies zien met de mogelijkheid deze te installeren. Dit doe je door achter de extensie op Install te klikken. Dan zal eerst een controle worden uitgevoerd om te controleren of de module geïnstalleerd kan worden op jouw Magento 2 installatie. Start de readiness check en wacht tot deze volledig is afgerond. Als deze zonder problemen verloopt kun je naar de volgende stap, een back-up maken. Wij raden je aan om een complete back-up te maken. Zodra de back-up is afgerond kun je naar de volgende stap, het installeren van de extensie. Het enigste wat je hoeft te doen is op Install te klikken en de rest gaat vanzelf. Je krijgt een melding zodra de extensie succesvol is geïnstalleerd.

Contact

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze handleiding, neem dan contact met ons op. Dit kan via info@skyberate.nl of 0316-712000.

in Magento 2
Was dit artikel behulpzaam?