Magento 2 cache legen

Het komt voor dat je een pagina op je website hebt aangepast maar dat je deze wijzigingen vervolgens niet terug ziet. Op Control+R (refresh!) drukken helpt niet. Dit komt doordat Magento gebruik maakt van een cache systeem. Je lost dit probleem op door de cache te legen. Hierdoor wordt namelijk de laatste versie van de server opgehaald zodat jij de meest recente versie van jouw site ziet. Maar hoe leeg je de cache bij Magento 2? Wij leggen het je uit.

Magento 2 cache legen via de Magento backend

1. Log in op de backend van jouw Magento 2 store door jouw domeinnaam in te voeren gevolgd door /beheer. Bijvoorbeeld www.domeinnaam.nl/beheer.

Magento inloggen

2. Klik op System in het menu aan de linkerkant.

3. Klik vervolgens op Cache Management.

Magento 2 System Cache Management

3. Leeg de Magento cache door te klikken op Flush Magento Cache en vervolgens op Flush Cache Storage.

Flush Magento 2 Cache

De Magento 2 cache is nu geleegd.

Magento 2 cache legen via SSH

Het is ook mogelijk om de Magento cache te legen via SSH.

1. Log in met SSH (Nog niet verbonden met SSH? Doe dat dan eerst. Het verbinden met SSH kan op drie manieren. Voor alle drie de manieren hebben wij een handleiding geschreven: SSH verbinden met Windows, SSH verbinden met Mac OS X of SSH verbinden met Linux.) op de server van jouw domeinnaam.

2. Voor het legen van de cache ga je eerst naar de public_html:

cd public_html

3. Vervolgens voer je het onderstaande commando uit:

php bin/magento cache:clean

4. Het kan voorkomen dat er problemen ontstaan bij het legen van de cache. Vaak is een cache:clean genoeg. Echter kan het soms voorkomen dat de problemen blijven bestaan. Je kunt dan het onderstaande commando proberen:

php bin/magento cache:flush

Het verschil tussen deze twee commando’s is dat bij cache:clean enkel bestanden met een Magento-tag uit de mappen var/cache en var/page_cache worden verwijderd. En met een cache:flush worden deze mappen in zijn geheel leeg gemaakt.

in Magento 2
Was dit artikel behulpzaam?