Magento 2 cache legen

Het komt voor dat je een pagina op je website hebt aangepast maar dat je deze wijzigingen vervolgens niet terug ziet. Op Control+R (refresh!) drukken helpt niet. Dit komt doordat Magento gebruik maakt van een cache systeem. Je lost dit probleem op door de cache te legen. Hierdoor wordt namelijk de laatste versie van de server opgehaald zodat jij de meest recente versie van jouw site ziet. Maar hoe leeg je de cache bij Magento 2? Wij leggen het je uit.

Cache legen via de Magento backend

1. Log in op de Magento backend.

Magento inloggen

2. Kies in het menu aan de linkerkant voor System en vervolgens voor Cache Management

Magento cache

3. Klik op de knop Flush Cache Storage om de volledige cache te verwijderen.

Magento cache-storage

Magento 2 cache legen via SSH

Stap 1: Inloggen via SSH

Log in met SSH (Nog niet verbonden met SSH? Doe dat dan eerst. Het verbinden met SSH kan op drie manieren. Voor alle drie de manieren hebben wij een handleiding geschreven: SSH verbinden met Windows, SSH verbinden met Mac OS X of SSH verbinden met Linux.) op de server van jouw domeinnaam.

Stap 2: Cache legen

Voor het legen van de cache gaat u eerst naar de public_html:

cd public_html

Vervolgens voert u het onderstaande commando uit:

php bin/magento cache:clean

Stap 3: Als het legen nog niet voldoende was

Soms kan het zijn dat je tegen problemen aanloopt waarvoor de cache geleegd moet worden. Vaak is een cache:clean genoeg. Echter kan het soms voorkomen dat problemen blijven bestaan. Je kunt dan het onderstaande commando proberen:

php bin/magento cache:flush

Het verschil tussen deze twee commando’s is dat bij “ cache:clean” enkel bestanden met een Magento-tag uit de mappen “var/cache” en “var/page_cache” verwijderd. Met een “cache:flush” worden deze mappen in zijn geheel leeg gemaakt.

Contact

Mocht je er naar aanleiding van deze handleiding toch niet uitkomen, wij helpen je graag. Dit kan via onze contact pagina, info@skyberate.nl of 0316-712000.

in Magento 2
Heeft deze handleiding jouw vraag beantwoord?