Magento 1 orderbevestiging aanpassen

Omdat we steeds vaker horen dat orderbevestigingen van klanten met een Magento webwinkel als SPAM worden gemarkeerd, hebben wij onderzoek gedaan naar de oorzaak hiervan. Na veel te hebben getest zijn wij tot de ontdekking gekomen dat de het onderwerp van de orderbevestiging erg belangrijk is. Standaard heeft de orderbevestiging van Magento de volgende opmaak: Webwinkelnaam: Nieuwe bestelling #000000000

Met de tests die wij hebben uitgevoerd werd de orderbevestiging erg vaak als SPAM aangezien wanneer het ordernummer in het onderwerp stond. Ons advies is dus om het ordernummer uit het onderwerp van de e-mail te verwijderen.

In deze handleiding leggen wij uit hoe je een standaard orderbevestiging aanpast;

Magento 1 orderbevestiging aanpassen

1. Log in op cPanel door jouw domeinnaam in te voeren gevolgd door /cpanel. Bijvoorbeeld www.domeinnaam.nl/cpanel

cPanel-log-in

2. Vervolgens kies je voor Bestandsbeheer onder het kopje Bestanden.

Bestandsbeheer

2. Nu je in Bestandsbeheer zit moet je in de map selectie zorgen dat Web Root (public_html) aangevinkt staat. Wanneer dit het geval is drukt je op de knop Go om verder te gaan.

Bestands beheer map selectie

3. Eenmaal in de Bestandbeheerder openen we de volgende bestandsstructuur.

Sales map kiezen

4. Hierin vinden we het volgende bestand order_new.html.

Kies order_new HTML

5. Vervolgens gaan we het bestand openen en aanpassen. In eerste regel van het bestand halen we het volgende stukje tekst weg “# {{var order.increment_id}}”. Dit zorgt ervoor dat er geen ordernummer in het onderwerp staat.

Orderbevestiging aanpassen

Na het verwijderen klik je op save Changes om het bestand op te slaan. Bij elke bestelling wordt vanaf dit moment niet meer het ordernummer in het onderwerp geplaatst.

Contact

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van deze handleiding, neem dan contact met ons op. Dit kan via info@skyberate.nl of 0316-712000.

in Algemeen
Heeft deze handleiding jouw vraag beantwoord?