Maak, bewaar of herstel een back-up via DirectAdmin

Het belang van een back-up

Het belang van het maken van een bank-up wordt helaas nog steeds niet altijd ingezien. Zonder back-up kunnen er vervelend situaties ontstaan. Stel je update een plugin die achteraf toch niet compatible blijkt te zijn met de huidige versie van je CMS en daardoor je website onbereikbaar is. Wanneer je dagelijks een back-up maakt is het vervelend dat het gebeurd, maar doordat je een back-up hebt is je website binnen no-time weer online. Zonder back-up kan het nog wel eens een heel lastig pakket worden.

Back-up van Skyberate

Wij maken elke nacht een back-up van iedere website bij ons gehost. Deze back-ups bewaren wij vervolgens 30 dagen. Mocht er iets misgaan met je website, dan kun je altijd bij ons terecht voor een back-up. Maar dat wij een back-up maken moet jou er niet van weerhouden om ook zelf dagelijks of periodiek een back-up te maken van je website, email en databases.

Hoe vaak moet ik een back-up maken?

Hoe vaak je een back-up maakt hangt af van hoe vaak je wijzigingen doet aan je website. Ben je dagelijks wijzigingen aan het doorvoeren? Dan is het raadzaam om elke dag een back-up te maken zodat je altijd kunt terugvallen op de meest recente versie. Doe je wekelijks of misschien zelfs maandelijks wijzigingen? Dan is een wekelijks of maandelijkse back-up voldoende.

Back-up interface

1. Log in op DirectAdmin door jouw domeinnaam in te voeren gevolgd door :2222. Bijvoorbeeld domeinnaam.nl:2222.

2. Kies in het openingsvenster van het controlpanel de link Site Back-up. Er opent zich een venster met een aantal keuzemogelijkheden: