LiteSpeed Cache activeren in WordPress

LiteSpeed Cache is standaard beschikbaar op alle WordPress PLUS-pakketten & Webhosting PLUS-pakketten! Het is ook mogelijk gebruik te maken van LiteSpeed op onze WordPress VPS, Magento VPS & Webhosting VPS. Hiervoor dient wel een extra licentie afgenomen te worden. Bij vragen kun je gerust een chat starten met een van onze experts. Deze zullen je alles vertellen over de mogelijkheden van LiteSpeed bij Skyberate.

Wat is LiteSpeed Cache?

De LiteSpeed Cache voor WordPress (LSCWP) is een alles-in-één caching-plugin die helpt de prestaties van WordPress-sites te verbeteren door te profiteren van de ingebouwde paginacache van de LiteSpeed-webserver. Het biedt caching op serverniveau, optimalisatie en is makkelijk te gebruiken en aan te passen. LiteSpeed Cache onderscheidt zich van andere caching plugins door caching op serverniveau in plaats van caching op een andere server of caching in de browser.

Alle onze WordPress PLUS servers maken gebruik van LiteSpeed als webserver en de LiteSpeed Cache plugin is direct hiermee geïntegreerd. Deze strakke integratie zorgt voor een aanzienlijke boost in de performance van WordPress-sites. Andere caching plugins zitten als het ware bovenop de webserver terwijl er bij LiteSpeed Cache geen extra laag of proxy nodig is.

Met LiteSpeed Cache kan je de laadtijd van je webpagina’s verlagen en hanteert je website pieken in bezoekersaantallen beter. In deze handleiding laten we zien hoe je LiteSpeed Cache installeert en via cPanel kunt beheren.

LiteSpeed Cache activeren

1. Log in op cPanel door jouw domeinnaam in te voeren gevolgd door /cPanel. Bijvoorbeeld domeinnaam.nl/cpanel.

2. Ga naar Advanced > LiteSpeed Web Cache Manager.

LiteSpeed Web Cache Manager

3. Klik op WordPress Cache onder LiteSpeed Cache Management.

LiteSpeed Cache Management

Hier vind je de WordPress installaties op je pakket. Als je WordPress installatie hier niet tussen staat klik dan op Scan/ Re-Scan.

4. Om LiteSpeed Cache te activeren klik op Enable.

Enable Lite Speed Web Cache Management

Optimalisatie in WordPress

Nadat je bovenstaande stappen hebt gevolgd is in WordPress de LiteSpeed Cache-plugin geïnstalleerd. Tijd om de plugin te configureren. De  standaardinstellingen zijn doorgaans geschikt voor de meeste websites. Deze zijn te vinden op de website van Litespeedtech. De plugin biedt echter een uitgebreide gebruiksinterface waarmee je een breed scala aan instellingen kunt aanpassen. Wanneer juist ingesteld, kan dit in de meeste gevallen een nóg betere performance opleveren. Wij kunnen hierbij helpen! Neem daarvoor contact met ons op.

1. Onder Plugins > Geïnstalleerde plugins vind je de nieuwe plugin.

Geïnstalleerde plugins

2. Uitgebreide configuratie en optimalisatie is te vinden onder LiteSpeed Cache > Configuratie.

LiteSpeed Cache Configuratie

Let op: Indien je met je website tegen problemen aanloopt na het activeren van LiteSpeed Cache, dan vernemen wij dat graag. Neem dan contact met ons op en dan kijken we graag met je mee.

in WordPress
Was dit artikel behulpzaam?