LiteSpeed Cache activeren in WordPress

LiteSpeed Cache is nu beschikbaar op alle WordPress PLUS-pakketten!

Wat is LiteSpeed Cache?

LiteSpeed Cache voor WordPress is een alles-in-één caching-plugin die jouw website sneller maakt. Het biedt caching op serverniveau, optimalisatie en is makkelijk te gebruiken en aan te passen. LiteSpeed Cache onderscheidt zich van andere caching plugins door caching op serverniveau in plaats van caching op een andere server of caching in de browser.

Alle onze WordPress PLUS servers maken gebruik van LiteSpeed als webserver en de LiteSpeed Cache plugin is direct hiermee geïntegreerd. Deze strakke integratie zorgt voor een hoge performance. Andere caching plugins zitten als het ware bovenop de webserver. Bij LiteSpeed Cache is er geen extra laag of proxy nodig.

Met LiteSpeed Cache kan je de laadtijd van je webpagina’s verlagen en hanteert je website pieken in bezoekersaantallen beter. In deze handleiding laten we zien hoe je LiteSpeed Cache installeert en via cPanel kunt beheren.

LiteSpeed Cache activeren

1. Log in op jouw cPanel account

2. Ga naar Advanced > LiteSpeed Web Cache Manager

LiteSpeed Web Cache Manager

3. Klik op WordPress Cache onder LiteSpeed Cache Management

LiteSpeed Cache Management

Hier vind je de WordPress installaties op je pakket. Als je WordPress installatie hier niet tussen staat klik dan op Scan/ Re-Scan.

4. Om LiteSpeed Cache te activeren klik op Enable.

Enable Lite Speed Web Cache Management

Optimalisatie in WordPress

Nadat je bovenstaande stappen hebt gevolgd is er in WordPress de LiteSpeed Cache-plugin geïnstalleerd.

1. Onder Plugins > Geïnstalleerde plugins vind je de nieuwe plugin

Geïnstalleerde plugins

2. Uitgebreide configuratie en optimalisatie is te vinden onder LiteSpeed Cache > Configuratie.

LiteSpeed Cache Configuratie

Let op: Indien je met je website tegen problemen aanloopt na het activeren van LiteSpeed Cache, dan vernemen wij dat graag. Neem dan contact met ons op en dan kijken we graag met je mee.

Contact

Mocht je toch nog vragen hebben naar aanleiding van deze handleiding, neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken via info@skyberate.nl of 0316-712000

in WordPress
Heeft deze handleiding jouw vraag beantwoord?