Skyberate collega Roy aan het woord - System Engineer

Skyberate collega Roy aan het woord | System Engineer

Wil jij weten hoe het is om als System Engineer te werken bij Skyberate? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar waar onze Engineers zich dagelijks mee bezig houden? Om je een indruk te geven in de uitdagingen, toffe projecten en samenhorigheid onder het team, hebben we Roy geïnterviewd. Roy vertelt over het leven als System Engineer bij Skyberate.

Hoe ziet een dag als System Engineer eruit voor jou?

Uiteraard starten we de dag met een kop koffie. Hierna blader ik door mijn tickets heen en maak ik voor mezelf een overzicht waarin ik prioriteer welke vraagstukken of projecten bovenaan de lijst komen te staan om af te ronden. Het is belangrijk dat dit vóór de stand-up gebeurd, zodat we als team weten van elkaar wie waar mee bezig is.

Om 8:45 houden we een gezamenlijke stand-up en bespreken we hoe de dag eruit ziet en waar iedereens prioriteit voor die dag ligt. Na deze meeting gaan we aan de slag. Ik behandel de tickets bovenaan mijn lijst en zorg dat de prioriteiten voor die dag aan het eind van de dag zijn afgehandeld. Uiteraard komen er in de loop van de dag nieuwe tickets binnen. En dat het maakt het interessant, je weet nooit helemaal hoe je dag eruit gaat zien.

Daarnaast zijn we met een team dat op elkaar kan rekenen. Het komt dus regelmatig voor dat we elkaar betrekken bij een vraagstuk of project. Richting het einde van de dag zorgen we samen voor een leeg monitoringssysteem; alle openstaande meldingen worden weggewerkt. Wanneer het monitoringssysteem leeg is sluiten we af en beginnen we volgende dag met een schone lei.

Wat vind je het leukste aan jouw baan bij Skyberate?

Het leukste aan werken bij Skyberate? We hebben een niet zo’n groot team en dat werkt prettig; veel persoonlijk contact met collega’s en er heerst een gezellige, informele werksfeer.

Daarnaast verschillen de werkzaamheden grotendeels van dag tot dag; je wordt constant uitgedaagd en kunt veel leren. Dit houdt mij en het team scherp en gemotiveerd. Al met al een fijne plek om te werken. Het is niet voor niets dat veel collega’s lang blijven hangen, waaronder ik.

Wat is het meest opvallende, leukste project waar je aan hebt mogen meewerken in jouw tijd als System Engineer?

Een van de leukste projecten waar ik aan heb meegewerkt is toch wel het inrichten van een nieuw serverrack in een van onze datacenters. Dit project hebben we van A tot Z uitgewerkt en uitgevoerd.

Is er een project/ techniek waarmee jij dolgraag aan de slag zou willen gaan?

Zoals net verteld was een van de leukste projecten het optimaliseren van onze infrastructuur. Hier zou ik ook dolgraag meer mee willen doen. Denk hierbij aan het verbeteren en updaten van de onderliggende infrastructuur. En daarnaast het uitbreiden en deels self-healing maken van het monitoringsysteem, om zo onze dienstverlening nóg beter te maken.

Welke boodschap zou jij willen meegeven aan (toekomstige) System Engineers?

Zorg dat je iets doet waar je plezier uit haalt en stop nooit met leren. Zeker in het digitale landschap waar wij ons in bevinden gaan de ontwikkelingen razendsnel en moet je up-to-date blijven.

Werken bij Skyberate

Lijkt het je na het lezen van deze blog ook tof om je bij ons team aan te sluiten? En wil jij graag bij Skyberate aan de slag als System Engineer? Dan komt dat goed uit, want wij zoeken nog toffe collega’s om ons team te versterken! Ben jij onze nieuwe collega? Bekijk onze vacatures en solliciteer direct. Tot snel!

Heeft Roy je niet kunnen overtuigen? Misschien deze video’s wel: