Vertrouwen in e-commerce: e-commerce podcast

Vertrouwen in e-commerce: E-commerce podcast

Het is niet de eerste keer dat we het hebben over vertrouwen in het online landschap. Alleen schrijven we er dit keer niet alleen over, maar ook bespreken we het in de nieuwe podcast: Mr. Trust.

Om beginnende online ondernemers in het zadel te helpen, medior online ondernemers verder te helpen en senior online ondernemers hun positie te helpen versterken; gaat Raoul Oliemuller samen met Vincent Natenstedt (Mr. Trust) en Bert Cillessen in gesprek over de verschillende fases van online ondernemen.

Online ondernemen kan een ware rollercoaster zijn; het zit vol met uitdagingen en kansen. Die iedere ondernemer op zijn eigen manier aanvliegt. Dat is het mooie van online ondernemen; er bestaat niet één goed of fout. Iedere markt, doelgroep, product of dienst vraagt om een eigen, unieke aanpak.

In de eerste twee afleveringen van de podcast duiken Raoul, Vincent en Bert, die samen ruim 30+ jaar aan ervaring in e-commerce hebben, in de wereld van het winnen van online vertrouwen.

Aflevering 1. Ecommerce Podcast

Over aflevering 1

Webshops, consumenten en keurmerken vormen een netwerk waarin online vertrouwen centraal staat. Als je online shopt heb je geen persoonlijk contact met de verkoper, kun je producten niet passen of aanraken en weet je überhaupt niet of de winkel wel echt bestaat. Dat resulteert in een kloof van vertrouwen tussen koper en verkoper.

Aflevering 2. Vertrouwen en conversie in Ecommerce

Over aflevering 2.

Vertrouwen en loyaliteit winnen op internet is een grote uitdaging; niet alleen voor webwinkels, maar voor iedere ondernemer die rendement uit zijn website wil halen.

Omdat je bij een aankoop of aanvraag via internet vaak geen persoonlijk gesprek aan kunt gaan, of een fysiek pand in kunt lopen, wordt er al snel minder vertrouwen gecreëerd bij bezoekers. Daarom is het belangrijk dat de bezoekers van je website direct een vertrouwelijk gevoel krijgen als ze op de homepage of een andere landingspagina binnenkomen.

Nu ook te bekijken en beluisteren op het YouTube-kanaal van Mr. TRUST.

Aflevering 3. In gesprek over replatforming

Over aflevering 3.

Re-platforming is een uitdagend project dat je e-business diep raakt. In de bedrijfsprocessen, het omzetpotentieel én in wijze waarop klanten je merk beleven. Het is ingrijpend en het vergt een serieuze investering in geld, inspanningen en doorzettingsvermogen. Re-platforming biedt de kans om écht te vernieuwen, om efficiencyslagen te maken, opent de weg naar verdere groei, legt de basis voor een future proof e-commerce infrastructuur en duurzame successen.

Nu ook te bekijken en beluisteren op het YouTube-kanaal van Mr. TRUST.

Kortom

Vandaag de dag is jouw merk niet simpelweg wat je zegt dat het is, maar eerder een weerspiegeling van het vertrouwen van de consument in jouw product of dienst. Je hebt de mogelijkheid om dat vertrouwen online te ontwikkelen en het om te zetten in een krachtig marketinginstrument voor jouw bedrijf. Het vergt hard werk en toewijding, maar het heeft de potentie om blijvend vertrouwen te kweken dat merkloyaliteit zal opbouwen en jouw bedrijf in de toekomst ten goede zal komen.