Magento Security Scan Tool

Magento Security Scan Tool: Beveilig jouw e-commercesite

Zoals iedere online ondernemer weet, is beveiliging van groot belang voor jouw webshop. Het veilig houden van privacygevoelige informatie van jouw klanten is cruciaal om vertrouwen te wekken en te bewaken. Door jouw webshop up-to-date te houden voorkom je dat persoonlijke gegevens van jouw klanten op straat komen te liggen of jouw webshop geblokkeerd wordt door zoekmachines omdat deze gehackt is.

In deze blog bespreken we de voordelen van de Security Scan Tool van Magento. En hoe je de tool kunt instellen en inzetten om jouw webshop beter te beveiligen, en veilig te houden.

Belangrijkste voordelen van de Security Scan Tool

Met de Security Scan Tool kun je al je Adobe Commerce- en Magento Open Source-sites, inclusief PWA, controleren op beveiligingsrisico’s malware, patch updates en andere beveiligingsmeldingen. Zoals je leest een hele mond vol, dat maakt de Security Scan Tool zo compleet. De tool biedt volledig overzicht van huidige status van beveiliging van jouw Magento webshop.

Met de Magento Security Scan kun je jouw webshop(s) dus controleren op bekende beveiligingsrisico’s, van patches en updates tot malware en ongeautoriseerde toegang. Het mooie aan dit verhaal: de tool is gratis voor webshop-eigenaren en ontwikkelaars.

De voordelen van de Security Scan Tool samengevat:

  • Realtime beveiligingsstatus van jouw webshop
  • Ontvang suggesties op basis van best practices om gevonden issues op te lossen.
  • Plan scans in op dagelijkse of wekelijks basis, of voer deze on-demand uit.
  • Een overzicht van beveiligingsrapporten zodat je de voortgang in de loop van de tijd kan volgen en bewaken.

Hoe de Magento Security Scan Tool werkt

De Security Scan Tool is gratis, beschikbaar in het dashboard van je Magento marketplace account en enkel vanuit daar te beheren. Magento heeft het instellen en inzetten van de scan-tool zo eenvoudig mogelijk gemaakt, er komt dan ook geen codeerkennis aan te pas.

Note: Deze stappen zijn voor het instellen van de tool voor een Magento 2 storefront en niet voor PWA. Mocht er behoefte zijn aan meer info hierover, dan horen we dat graag in de comments.

Stap 1. Webshop-eigendom verifiëren

Elke webshop die je wilt scannen moet eerst worden geregistreerd via het tabblad Magento > Security Scan. Het registreren van jouw webshop is een fluitje van een cent. Op de pagina waar je jouw webshop kunt registreren, heeft Magento instructies geplaatst die je kunt volgen om jouw webshop-eigendom te verifiëren. Voor het gemak hebben we ze voor je uitgeschreven.

Site-eigendom verifiëren

  1. Voer jouw site-URL en site naam in en klik op Generate Code.
  2. Kopieer de code.
  3. Log in op jouw Magento store
  4. Voeg de code toe in de HTML Head.