9 Tips voor een veilige Magento webshop

9 tips voor een veilige Magento webshop

Beveiliging is een van de belangrijkste aandachtspunten voor webshops. Het is daarom geen verrassing dat we het belangrijk vinden om dit onderwerp vaak onder de aandacht te brengen. Bedrijven besteden doorgaans veel tijd, middelen en geld aan het maken van een spectaculaire webshop, waarbij niet altijd goed wordt nagedacht over de beveiliging. Zo bleek uit een vrij recent onderzoek van GOV.UK dat 32% van de bedrijven te maken had met cyberaanvallen, waarbij 48% van deze bedrijven minstens één inbreuk per maand had. Meestal omvatten deze aanvallen activiteiten als spam, phishing of gestolen klantgegevens. Erg zorgwekkend. En als je bedrijf hiermee in strijd is met de AVG-wetgeving, kan dat leiden tot hoge geldboetes. Wederom genoeg redenen om jouw webshop beveiliging onder de loep te nemen.

In tegenstelling tot veel platforms waar beveiliging te versterken is met een plug-in, biedt Magento een aantal kant-en-klare beveiligingsopties, ingebouwd in de kern van jouw Magento webshop. Deze opties hebben we gecombineerd met onze tips voor een veilige Magento webshop.

Volg onderstaande 9 tips en houdt jouw Magento webshop veilig.

1. Gebruik de nieuwste versie van Magento

Soms is het makkelijker om op een bestaande versie te blijven draaien dan te updaten naar de nieuwste versie. De webshop draait prima op de huidige versie en er is geen noodzaak om te updaten. Waarom moet je dan updaten? Een platform is continu in ontwikkeling om het beter, stabieler en veiliger te laten draaien. Door jouw webshop niet te updaten lever je in op performance en je maakt jouw webshop een makkelijker doelwit voor hackers. In een eerdere blog schreven we al over ‘De beveiligingsrisico