SKYBERATE COLLEGA BERND AAN HET WOORD | SYSTEM ENGINEER

Skyberate collega Bernd aan het woord | System Engineer

Wil jij weten hoe het is om als System Engineer te werken bij Skyberate? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar waar onze Engineers zich dagelijks mee bezig houden? Om je een indruk te geven in de uitdagingen, toffe projecten en samenhorigheid binnen ons team, hebben we Bernd geïnterviewd. Bernd vertelt over het leven als System Engineer bij Skyberate.

Wie Bernd is in vogelvlucht

Bernd is een van collega’s die het langste bij ons in dienst is. Hij werkt al ruim 8 jaar bij Skyberate als System Engineer en weet alle ins en outs van ieder systeem. Voor vragen kunnen collega’s altijd bij hem terecht. Veel van jullie kennen Bernd waarschijnlijk als enthousiast en leergierig persoon, maar ook vooral iemand die in is voor een grapje. Benieuwd wat Bernd bij Skyberate doet? Lees dan de rest van deze blog.

Hoe ziet een dag als System Engineer eruit voor jou?

Uiteraard beginnen we de dag met een bak koffie. Vervolgens ga ik de prioriteiten voor die dag bepalen: is er een project waarmee ik verder kan, zijn er collega’s die hulp nodig hebben of is er wellicht een incident uit de storingsdienst naar voren gekomen die aandacht nodig heeft? Wanneer dat in kaart gebracht is, is het tijd voor de gezamenlijke stand-up meeting. Omdat we nog vanuit huis werken is de stand-up digitaal. Samen met mijn collega’s van de servicedesk bespreken we de lopende en nieuwe projecten, en eventuele issues waarbij we elkaars hulp nodig hebben. Daarna ga ik aan de slag met de prioriteiten voor die dag. Daarnaast beantwoord ik vragen van klanten en collega’s en heb ik regelmatig een meeting met sales om een project voor een nieuwe of bestaande klant te bespreken. Er is in ieder geval altijd genoeg te doen.

Je werkt inmiddels ruim 8 jaar bij Skyberate. Wat vind je het leukste aan jouw baan?

Het leukste aan werken bij Skyberate is dat geen dag hetzelfde is. De diversiteit van projecten geeft mij keer op keer bakken met energie. Maar natuurlijk ook het feit dat we constant geprikkeld worden met nieuwe technieken vind ik erg tof. De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat er altijd wel iets interessants te beleven is. Zijn we niet direct bezig voor een klant, dan wel indirect. Bijvoorbeeld door systemen en projecten te evalueren zodat we onze dienstverlening nog verder kunnen optimaliseren.

Wat is het meest opvallende project waar je aan hebt mogen meewerken in jouw tijd als System Engineer?

Het meest gave project waar ik nu mee bezig ben zijn kennissessies. In deze sessies probeer ik mijn kennis over te dragen op mijn collega’s. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met een serie over Kubernetes en hoe we dit in de praktijk brengen. Bij elke sessie duiken we iets dieper in de techniek en hoe dit werkt op de achtergrond, voorgrond en hoe dit optimaal toe te passen in de praktijk.

Is er een project/ techniek waarmee jij dolgraag aan de slag zou willen gaan?

Onlangs zijn we begonnen met managed Kubernetes. Ik ben ervan overtuigd dat deze techniek de toekomst is en daarom werk ik er graag mee én wil ik er alles van weten.

Welke boodschap zou jij willen meegeven aan (toekomstige) System Engineers?

Leer en stop nooit met leren, iedere dag komen er nieuwe verbeteringen of technieken op de markt die onze functie weer leuker, uitdagender of juist gemakkelijker maken.

Welke ontwikkelingen in onze sector moeten we in de gaten houden?

Kubernetes is nu natuurlijk een hype en zal alleen maar groter worden. Ook ben ik van mening dat serverless oplossingen in de toekomst een grote rol gaan spelen. Qua e-commerce-oplossingen denk ik dat voice ordering (bestellen met je stem) een steeds grotere plek gaat krijgen in het e-commerce landschap. Dit werd erg gehypet in 2019 en is sindsdien wat minder aanwezig maar begint langzaam weer terug te komen.

Werken bij Skyberate

Klinkt een dag in het leven als System Engineer bij Skyberate als muziek in de oren? En wil jij na het lezen van deze blog ook graag werken bij Skyberate? Laten we elkaar dan helpen, want wij zoeken nog toffe collega’s om ons team te versterken! Ben jij onze nieuwe collega? Bekijk onze vacatures of solliciteer direct. Tot snel!

Heeft Bernd je niet kunnen overtuigen? Misschien deze video’s.