Managed hosting vs unmanaged hosting

Managed hosting vs. Unmanaged hosting: De verschillen

Heb je besloten om te starten met online ondernemen? Of onderneem je al online en ben je op zoek naar een ander hostingplan? Het kiezen van een hostingpartij is niet eenvoudig. Met het aantal aanbieders om uit te kiezen, is het moeilijk om de partij te vinden dat de beste balans tussen prijs en functies biedt. Geen enkele online onderneming kan vandaag de dag overleven zonder een betrouwbare, veilige en vooral snelle website. Een verkeerde keuze kan fataal zijn. Het is daarom erg belangrijk de beste partij te kiezen om jouw online onderneming aan toe te vertrouwen.

Als je eenmaal de juiste partij denkt te hebben gevonden moet je de juiste service kiezen: kies je voor Managed hosting of Unmanaged hosting? Het kiezen van de juiste oplossing voor jouw website is essentieel voor nu en de toekomst van jouw online onderneming. Laten we de verschillen bekijken.

Wat is unmanaged hosting

Unmanaged hosting is onbeheerde hosting. Bij unmanaged hosting valt de volledige verantwoordelijkheid van het serverbeheer onder de hoeden van de afnemer. Net alsof jouw server jouw eigen computer is.

Voor veel ondernemingen is unmanaged hosting een prima keuze. Het is goedkoper dan managed hosting omdat er geen kosten worden gemaakt voor het inrichten, optimaliseren en onderhouden van de server. Het bewaken, configureren en beheren van de server is voor volledig eigen beheer. De host vervangt defecte componenten van de server, reboot de server mocht dat nodig zijn en onderhoud het netwerk, maar ondersteunt geen software en installeert geen applicaties. Het installeren van software, maken van back-ups, oplossen van foutmeldingen en beveiliging is voor jou.

Wanneer je minder kosten wilt maken en de in-house expertise hebt om het serverbeheer zelf in te vullen, dan is unmanaged hosting een geschikte oplossing. Maar gaat bijvoorbeeld het installeren van het bedieningspaneel al moeizaam, dan zal je vanaf de eerste dag in de problemen komen. Daarnaast kost het beheer veel tijd, tijd die je wellicht liever investeert aan andere taken zoals content, marketing en sales.

Wat is managed hosting

In tegenstelling tot unmanaged hosting is managed hosting beheerd. Zoals de naam al doet vermoeden valt bij managed hosting de volledige verantwoordelijkheid van het serverbeheer onder de hoeden van het hostingbedrijf. Denk aan het inrichten, configureren, optimaliseren en beheren van de server. Ondernemingen die kiezen voor managed hosting hebben geen behoeften om te investeren in dagelijkse serverbeheer, omdat dit veeleisend en tijdrovend is.

Voordelen van managed hosting

Managed hosting komt met een hoop voordelen. Laten we eens kijken naar enkele redenen waarom je voor managed hosting zou moeten kiezen.

Managed hosting voorziet in performance. De moderne internetgebruiker tolereert geen trage website. Als het laden van een pagina langer dan vier seconden duurt, gaan bezoekers ergens anders shoppen. Daarnaast laat je niet alleen een slechte ervaring achter bij de bezoeker, maar ook bij Google. Een trage website interpreteert Google als een slechte gebruikerservaring en toont deze daarom lager in de zoekresultaten.

Managed hosting voorziet in veiligheid. Constant liggen er bedreigingen op de loer die websites in gevaar brengen om toegang te krijgen tot privacygevoelige informatie, of om de website te gebruiken voor andere aanvallen. Managed hosting zorgt voor preventieve beveiligingsmaatregelen en slaat aanvallen af al voordat deze jouw website kunnen bereiken.

Managed hosting voorziet in server monitoring. Het monitoren van een server is cruciaal voor de bereikbaarheid van jouw website. Wanneer er problemen optreden ziet de partij dit via het monitoringssysteem en kan proactief handelen. Zowel de beschikbaarheid van het netwerk, infrastructuur, webserver als het controleren van de belasting op de server zijn zaken die vallen onder monitoring.

Managed hosting voorziet in aanvullende diensten. Behalve dat je meer ondersteuning krijgt, biedt managed hosting een reeks extra voordelen die ervoor zorgen dat jouw website beter werkt. De meeste managed hosting partijen bieden een controlpanel, back-ups en software-updates.

Managed hosting voorziet in schaalbaarheid. Een van de belangrijkste overwegingen bij webhosting is schaalbaarheid. Veel websites hebben het hele jaar door een stabiele lijn in het verkeer, maar ervaren bezoekerspieken rond campagnes, vakanties of evenementen. Een hosting omgeving moet bij zowel weinig als veel load op en top werken. Managed hosting partijen kunnen bij drukte meer middelen aan jouw website toewijzen, mits van te voren is aangegeven.

Managed hosting voorziet in support. Je hebt een team van technische experts tot jouw beschikking. Veel managed hosting partijen hebben 24/7 ondersteuning en zijn bereikbaar via e-mail, livechat en soms via telefoon.

Hoe je kunt beslissen welke hosting vorm het beste bij jouw site past

Nu je een beter beeld hebt van zowel managed als unmanaged hosting, kun je bepalen welke vorm het beste past bij jouw online strategie. Beide hosting vormen hebben hun verdiensten, de keuze is dus geheel afhankelijk van de behoeften van jouw site. Door rekening te houden met de belangrijkste functies zoals hierboven zijn beschreven, kun je bepalen welke vorm het meest effectief is.

Bij managed Hosting is geen technische knowhow vereist. De belangrijkste taken zoals beveiliging, performance configuraties, back-ups en updates worden grotendeels uit handen genomen. Daardoor hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over DDOS-aanvallen, brute-forces, bugs en andere issues die de performance en veiligheid van jouw website kunnen aantasten. Bij managed hosting heeft de afnemer minder werk en het vereist weinig expertise. Ontstaan er problemen met de server, dan kun je een beroep doen op de hostingpartij, het verlengstuk van jouw online onderneming, om je te helpen. De partij zorgt voor een snelle website, veilige omgeving en levert ondersteuning.

En unmanaged hosting is juist ideaal voor degenen die verstand hebben van serverbeheer en onbeperkte flexibiliteit willen voor hun serversoftwareconfiguraties. Daardoor zijn en lagere terugkerende kosten ten opzichte van managed hosting, maar wel een hogere overhead van beheer en administratie.

Managed hosting bij Skyberate

Managed Hosting bij Skyberate

Online ondernemen begint bij Skyberate. Met meer dan vijftien jaar ervaring hebben we geleerd dat managed hosting meer is dan enkel serverbeheer. Managed hosting is het bieden van de ultieme ervaring en de klant ontzorgen tijdens de gehele online reis. Dat betekent proactief meedenken over het verbeteren van de performance en beveiliging van jouw website.

Door slimme tooling op meerdere niveaus toe te passen tillen we de performance en beveiliging van jouw website naar het hoogste niveau. Met technieken als Redis Cache, Varnish Cache, LiteSpeed Cache, Cloudflare en nog veel meer genieten jij en je bezoekers altijd van de allerbeste online ervaring.

En met ons toegewijde team die alle ins en outs van Magento, Shopware en WordPress kennen sta jij er nooit alleen voor. Met ons motto ‘de beller is sneller’ heb je altijd direct een medewerker aan de lijn. Topservice leveren en tegelijkertijd snel en flexibel schakelen.

Conclusie

Het kiezen van een hostingplan is een van de belangrijkste beslissingen die je gaat nemen als online ondernemer. Met het aantal beschikbare opties is het essentieel om de online behoeften van jouw website in kaart te brengen- of dat nu aansluit bij managed of unmanaged hosting.

Zojuist hebben we de belangrijkste verschillen tussen de twee hosting vormen besproken. In algemene zin hebben managed hosting plannen de voorkeur van ondernemingen die technische ondersteuning nodig hebben of er simpelweg geen tijd aan willen besteden en dus uitbesteden. Ondernemers die meer vrijheid willen en de kennis en middelen hebben om hun eigen server te bouwen, dan is een unmanaged plan wellicht meer geschikt.

Benieuwd of managed hosting geschikt is voor jouw bedrijf? Vraag een Magento-, Shopware-, WordPress– of Webhosting trial aan en ervaar zelf de voordelen van ons platform. Of kom je liever eerst in gesprek met ons? Neem dan contact met ons op via telefoon, e-mail of start simpelweg een chat.