WordPress 5.7 Esperanza

WordPress introduceert WordPress 5.7 “Esperanza”

Op 9 maart is WordPress 5.7 “Esperanza” uitgebracht en nu beschikbaar als download. WordPress 5.7 is de eerste release van 2021. Net als iedere WordPress 5 release is ook deze vernoemt naar een beroemde artiest, Esperanza Spalding. WordPress 5.7 gaat net als voorgaande versies door met het optimaliseren van de editor en het verbeteren van de user experience.

Wat is er nieuw in WordPress 5.7

WordPress 5.7 komt met een volledig vernieuwd kleurenpallet. Een verbeterde editor die helpt om op – wellicht eerder onbereikbare plekken – te werken, simpelweg omdat daar geen code meer voor nodig is. En voegt bedieningselementen toe, daar op de plekken waar je ze het meeste nodig hebt. Met elke nieuwe versies zet WordPress de volgende stap in het verminderen van de complexiteit en het verhogen van de flexibiliteit. Laten we gaan kijken naar de nieuwe functies van WordPress 5.7.

Minder complexiteit in de editor

Ook de block editor is voorzien van nieuwe functies. We hebben de meest opvallende updates onder elkaar gezet.

Social media button kleur en grootte

Is social media belangrijk voor jouw business? En wil je graag dat de buttons goed zichtbaar zijn zodat bezoekers jouw blogs snel en eenvoudig kunnen delen op hun socials? Met WordPress 5.7 kun je het formaat van de social media buttons wijzigen van héél klein naar héél groot. Tevens heb je nu de mogelijkheid om de kleuren van de buttons wijzigen.

Social media button kleuren en grootte in WordPress 5.7

Verschillende lettertype grootte

Verschillende lettertype groottes voor verschillende items? Dat is zo gepiept in WordPress 5.7. Ideaal voor teksten met veel verschillende titels groottes. In de blok editor vind je een optie voor het instellen van de lettergroottes. Kies uit een van de standaardopties of voeg een custom grootte toe. Toch niet tevreden? Ga eenvoudig terug naar de oude situatie met de ‘Reset’ button.

Verschillende lettertype grootte in WordPress 5.7

Verbeterde call to action

Een call to action (CTA) is een van de belangrijkste elementen op een website. Het roept de bezoeker aan om over te gaan op actie, bijvoorbeeld een aankoop, offerte aanvraag of het maken van een afspraak. Een goede call to action is bepalend voor de effectiviteit van jouw website. Deze moet de aandacht van jouw bezoekers trekken.

In de oude situatie was het enkel mogelijk om de kleur van de call to action aan te passen zonder daarvoor code te moeten gebruiken. De call to action breder maken? Dan kon enkel door middel van CSS. Met WordPress 5.7 worden er standaard opties geboden om de breedte van de knop in te stellen op basis van een vooraf ingesteld percentage (25%, 50%, 75% of 100%).

Verbeterde call to action in WordPress 5.7

Contentblokken uitlijnen

Een andere standaard optie van WordPress 5.7 is het uitlijnen van de hoogte van het contentblok. Vind je het ook zo frustrerend dat bij het vullen van een cover-blok aan de boven- en onderkant ruimte niet opgevuld werd? Ook dat is nu verleden tijd want jij bent de baas. Bepaal zelf de minimumhoogte van het coverblok.

Vernieuwd standaardkleurenpalet

WordPress introduceert een nieuwe kleurenpalet dat bestaat uit zeven hoofdkleuren en een reeks van 56 verschillende tinten. Het kleurenpalet is toegevoegd aan het WordPress kleurenschema en kan eenvoudig worden toegepast door ontwikkelaars bij het bouwen van plug-ins, thema’s of andere elementen.

Door deze set van kleuren te standaardiseren, wilt WordPress ontwikkelaars ondersteunen in het gebruik van consistente kleuren in ontwerpen. WordPress moedigt ontwikkelaars aan het nieuwe kleurenpalet te gebruiken voor een consistent beel