Wereld Back-up Dag 2021

Wereld Back-up Dag 2021

Wanneer heb jij voor het laatst een back-up gemaakt? Elke dag verliezen mensen en bedrijven enorme hoeveelheden waardevolle gegevens omdat er geen back-ups gemaakt worden. Om die reden is Wereld Back-up Dag in het leven geroepen. Wereld Back-up Dag is een initiatief en aansporing voor iedereen wereldwijd om een back-up te maken. En niet alleen vandaag omdat het Wereld Back-up Dag is, maar dagelijks of periodiek.

Wat is een back-up

Een back-up of reservekopie is simpel gezegd een kopie van bestanden, bijvoorbeeld wachtwoorden, documenten of e-mails. In plaats van deze bestanden op één plek te bewaren, bijvoorbeeld op jouw computer, maak je een kopie en slaat die op een veilige plaats op, bijvoorbeeld een externe omgeving of drive. Met een back-up voorkom je dat er bestanden verloren gaan wanneer er onverwachts iets misgaat. Echter, heb je alleen wat aan een back-up wanneer deze op het juiste moment, de juiste manier en met het juiste middel gemaakt is. Deze kan dan zonder problemen worden teruggezet.

Wanneer maak ik een back-up

Voorbereid zijn is het halve werk. Crashes kunnen iedereen overkomen. Ben jij bereid dat project te verliezen waar je bloed, zweet en tranen in hebt gestoken? Er is niets vervelender dan het verliezen van gegevens wat resulteert in ontelbaar veel waardevolle en onvervangbare documenten en foto’s die plotseling niet meer bekeken kunnen worden.

Het maakt niet uit hoe veilig je denkt dat jouw gegevens zijn, het is belangrijk om een back-up van jouw bestanden te maken. Misschien voel je nog steeds niet de noodzaak om een back-up te maken. Daarom halen we er wat cijfers bij:

  • 30% van de mensen heeft geen manier om hun belangrijke bestanden te back-uppen

We zijn het zo gewend dat alles maar werkt wanneer we er gebruik van willen maken, vergeten we soms dat in een elektronica gebaseerde wereld er honderden manieren zijn waardoor apparaten ineens stoppen met werken. Om de noodzaak nog wat duidelijker te maken:

  • 29% van de keren dat er bestanden verloren gaan, het per ongeluk gebeurd
  • 71% van de keren komt doordat computers geïnfecteerd raken met een virus waardoor gegevens niet meer kunnen worden opgehaald

Skyberate maakt dagelijks back-ups

Skyberate biedt managed hosting van de hoogste klasse. Bij ons heb je geen zorgen over back-ups. Elke nacht maken wij een back-up van iedere website bij ons gehost. Deze back-ups bewaren bij vervolgens 30 dagen. Mocht er iets misgaan met jouw website, dan kun je bij ons terecht voor het terugzetten van de back-up. Dat wij back-ups maken moet jou er niet van weerhouden om ook zelf periodiek of dagelijks een back-up te maken van jouw website, e-mail en database. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je een back-up moet maken. We hebben drie momenten waarbij we het van belang vinden om voorafgaand een back-up te maken: bij de doorontwikkeling van bestaande websites functionaliteiten, voor het installeren van een thema of plug-in en voor het updaten van een bestaande plug-in en thema. Mocht er toch wat misgaan, dan kan je altijd terugvallen op de back-up.

Hoe maak ik een back-up

Content management systemen kunnen complexe systemen zijn en het maken van een fout tijdens het ontwikkelen is vrij snel gemaakt. Via onze controlpanels, klantensystemen en WordPress Manager kun je vrij eenvoudig een back-up maken van jouw bestanden. Deze kun je vervolgens weer terugzetten als dat nodig is.

In de handleidingen van onze kennisbank vertellen we stap voor stap hoe je een back-up kunt maken en terugzetten om bestandsverlies te voorkomen.

Back-up maken met de WordPress Manager
Back-up maken via DirectAdmin
Back-up maken via cPanel
Back-up maken via het servicecenter

Better safe than sorry

Bij Skyberate maken wij standaard elke nacht een back-up van zowel de bestanden als de database voor al onze klanten. Deze back-ups worden 30 dagen lang bewaard. Mocht je meer willen weten over het maken van een back-up of hoe het bij ons in zijn werk gaat, neem dan contact met ons op. We adviseren je graag over de beste oplossing voor jouw situatie.