Data versleutelen over het web

Data versleutelen over het web

Altijd liggen er Internetcriminelen op de loer wachtend totdat iemand een fout maakt. Ze blijven zoeken – en vinden – manieren om in te breken in systemen waar data te vinden is. Data die tussen gebruikers en webservices wordt verzonden, of data dat wordt opgeslagen op bedrijfssoftware. Zelfs voor alledaagse, niet-gerichte webinhoud is het versleutelen van data cruciaal.

Cybersecurity is geen reis, maar bestemming. Dataprivacy is aan de orde van de dag en als bedrijf wil je geen slachtoffer worden van internetcriminaliteit.

Versleutel data met een SSL-certificaat

Een SSL-certificaat is het belangrijkste symbool voor vertrouwen, ongeacht of het gaat om een website, webshop of landingspagina. Een SSL-certificaat is de ‘S’ in ‘HTTPS’ en zorgt voor een veilige gegevensoverdracht tussen webserver en client. Daarmee straal je niet alleen vertrouwen uit naar de bezoekers van jouw website, maar ook naar Google.

Er zijn verschillende SSL-certificaten beschikbaar, die elk hun eigen doel dienen. Het kiezen van het juiste certificaat is niet altijd eenvoudig, er zijn namelijk meerdere certificaten te verkrijgen in zowel de breedte als in de diepte. Daarbij wordt er verschil gemaakt tussen niet-publieke websites, publieke websites zonder commerciële doeleinden en websites met commerciële doeleinden. Maar ook of het gaat om één domein, meerdere domeinen en zelfs subdomeinen.

Op onze SSL-certificaten pagina leggen we uit welk SSL-certificaat past bij jouw organisatie. Straal vertrouwen uit, kies voor SSL. Twijfel je over welk certificaat aansluit bij jouw site? Onze experts helpen je bij het maken van de juiste keuze. Gewoon even vragen in de chat.

Houd software up-to-date

Het gebruik van verouderde software verhoogt het kans op beveiligingsrisico’s. Niet meer ondersteunde software raakt verouderd, kwetsbaar en is een eenvoudige prooi voor cybercriminelen. Wanneer jouw bedrijf opereert in een omgeving waar je veel te maken hebt met privacygevoelige informatie is werken met verouderde software een no go. In een andere blog De beveiligingsrisico’s van verouderde software vergeleken we software met eten: het heeft een houdbaarheidsdatum. Net als eten is het kort houdbaar na de houdbaarheidsdatum, maar daarna raakt het al vlug beschimmeld. Daarmee breng je niet alleen jouw eigen bedrijf in gevaar, maar ook die van je klanten.

Veiliger(er) internetten is belangrijk voor elk bedrijf en consument. Met onze tips om veilig(er) te internetten zet je door middel van quick wins stappen in de juiste richting zetten. Heb je het gevoel cybersecurity aan jouw kant op orde te hebben? Controleren kan altijd, want voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat data die klanten delen via jouw website, niet terecht komt in de verkeerde handen.

Skyberate en onze passie voor security

Zoals gezegd is cyber security in de huidige samenleving topprioriteit. Bij Skyberate staat online security en veiligheid van data voorop. Onze infrastructuur staat in ISO27001-gecertificeerde Nederlandse datacenters en we werken intensief samen met partners om het hoogste veiligheidsniveau te waarborgen. Daarmee beschermen we je tegen DDoS-aanvallen, brute forces en meer.

Wil je graag meer informatie over het beveiligen van jouw website of webshop, dan kun je contact met ons opnemen via chat, mail of telefoon.