Mailissues door verlopen domein spamcop.net

Sinds afgelopen zondag 31-1-2021 zijn er over de hele wereld problemen ontstaan met valide e-mails die in de spambox terechtkomen of zelfs helemaal niet worden ontvangen.

Dit wordt veroorzaakt door het tijdelijk verlopen van de domeinnaam spamcop.net.

De huidige eigenaren van de spamcop.net domeinnaam zijn vergeten deze domeinnaam te verlengen waardoor deze tijdelijk niet meer bereikbaar was.

Het gevolg hiervan is dat de IP-adressen van mailservers (waaronder Gmail, Outlook en Yahoo) overal ter wereld onterecht op hun spamlijst terecht zijn gekomen. Veel mailservers waaronder die van ons, controleren onder andere deze lijst (en verschillende andere spamlijsten) om te toetsen of de verzendende mailserver op deze spamlijst staat. Als dat het geval is, dan wordt de e-mail direct geblokkeerd.

Doordat al deze IP-adressen nu onterecht op deze spamlijst staan, wordt er dus ook onterecht mailverkeer geblokkeerd.

Door het tijdig opmerken van het mailissue en het snel en adequaat handelen van onze engineers hebben we de SpamCop spamlijst tijdelijk uitgeschakeld. Daardoor wordt het mailverkeer niet meer onterecht als spam gemarkeerd en daardoor in de spambox terecht komt of helemaal niet aankomt. Dit betekent dus dat het inkomend e-mailverkeer weer werkt naar behoren.

Voor uitgaand e-mailverkeer ben je afhankelijk van de ontvangende mailserver en of deze de SpamCop spamlijst nog gebruikt of niet.

Hopende je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Mochten er toch nog vragen zijn. Dan kun je contact opnemen met een van onze engineers via de chat, mail of telefoon.