WordProof x Skyberate samenwerking

WordProof x Skyberate: bouwen aan een veilig en betrouwbaar internet

Een veilig en betrouwbaar internet is een veelbesproken thema, al is het niet vanzelfsprekend. Al enige tijd werken grote platforms zoals Google stapje voor stapje naar die stip aan de horizon. Een plek waar men niet iedere mail, website of nieuwsbericht in twijfel hoeft te trekken, maar veilig en onbezorgd informatie met elkaar kan delen.

En niet alleen privacygevoelige informatie wordt gestolen, ook content. Als trendwatcher of iemand die veel leest, zal het je niet ontgaan zijn: veel artikelen lijken exact hetzelfde te zijn.

Er zijn veel websites die nieuwsartikelen overnemen van concurrenten. Ze maken een aantal kleine wijzigingen en publiceren content alsof het hun eigen werk is. Dit betekent dat er veel (nieuws)websites zijn die profiteren van de content die iemand anders geschreven heeft.

Waarschijnlijk is het je niet opgevallen maar de alinea hierboven is niet zelf geschreven, maar gerecycled van cryptobieb. Het voorbeeld van zojuist geeft aan hoe eenvoudig het is om content ongestoord over te nemen zonder dat daar consequenties aan vastzitten. Deze vorm van plagiaat noemt men patchwriting.

Het is betreurenswaardig wanneer je veel tijd steekt in het schrijven van kwalitatieve content die vervolgens door meerdere concurrenten in bijna dezelfde context gepubliceerd wordt. Hier biedt WordProof een oplossing voor.

Over WordProof

Over WordProof

WordProof gaat de strijd aan met fraude, fake news en privacyproblemen. De blockchain technologie drukt een stempel op blogs, pagina’s, juridische documenten en meer. Deze ‘stempel’ is een vertrouwenscertificaat dat aantoont de auteur en publicatiedatum is geverifieerd via de blockchain. Niet alleen neem je daarmee verantwoordelijkheid voor de content, ook biedt het transparantie voor de lezers, social media platforms en zoekmachines.

In een gesprek met Marcus Bastiaanse, head of marketing van WordProof, vroegen we om in één zin uit te leggen aan het grotere publiek wat WordProof is. Marcus vertelde in het gesprek: ‘Het timestampen van content is als het toevoegen van een ssl-certificaat aan een website’.

WordProof beschermt dus auteursrecht, verhoogd betrouwbaarheid en transparantie voor je lezers omdat de auteur, publicatiedatum en revisies inzichtelijk en herleidbaar zijn, en voegt timestamps toe aan jouw structured data.

Steeds meer partijen zien noodzaak in

Dat WordProof een belangrijk en actueel onderwerp heeft aangesneden blijkt wel uit het feit dat ze onlangs een Blockchain-prijs bij de Europese Commissie ter waarde van één miljoen euro ontving en daarnaast een lening van 275.000 euro van het Innovatiefonds Noord-holland.

WordProof genereert tractie en weet partijen bewust te maken van nut en noodzaak van het timestampen van content. NRC en De Persgroep zijn al aangesloten en Yoast SEO endorsed het concept ook. WordProof richt zich nu vooral op de volgende vier pijlers:

Bouwen aan een veilig en betrouwbaar internet

Bouwen aan een veilig en betrouwbaar internet

Als trendwatchers houden we de markt nauwlettend in de gaten en zo stuitten we op WordProof. Hoewel de naam niet direct een belletje deed rinkelen, was het direct duidelijk dat dit product niet onopgemerkt mocht blijven.

Bij Skyberate voelen we het als onze plicht om bij te dragen in het verspreiden van het thema ‘Veilig en betrouwbaar internet’. Als hostingpartij hebben we dagelijks te maken met internetcriminelen die op wat voor manier dan ook proberen privacygevoelige informatie te stelen. Het verschil tussen ons en WordPress-websites zit hem in het feit dat wij de juiste tools tot onze beschikking hebben om die aanvallen af te slaan, websites hadden dat niet.