9 Tips voor een snellere WordPress website

9 tips voor een snellere WordPress website

Laatst bezocht ik een website die er prachtig uitzag maar waarbij het eeuwen duurde voordat alle afbeeldingen ingeladen waren. Zonder te wachten op het inladen van de content klikte ik nog snel een paar andere websites aan die ook naar boven kwamen in mijn zoekresultaten. Zo snel dat het soms kan gaan had ik op een andere website al een aantal artikelen naar mijn winkelmandje gestuurd en afgerekend. Na het afrekenen van de artikelen friste ik mijn browser op door de websites die ik niet meer nodig had weg te klikken. Terwijl ik daar mee bezig was kwam ik de website tegen waar ik het eerst op terecht kwam maar die allang uit mijn gedachten verdwenen was.

Terwijl je net mijn ervaring hebt gelezen voel je waarschijnlijk al waar ik naartoe wil. Uit bovenstaande verhaal kunnen we opmaken dat snelheid van cruciaal belang is voor het vasthouden van bezoekers op je website. Een snelle en stabiele website draagt bij aan een betere gebruikerservaring, meer conversie en een hogere ranking in Google of andere zoekmachines. Uit onderzoek blijkt dat:

  • Eén seconden vertraging in de laadtijd een daling van 7% in conversie laat zien;
  • 40% van je bezoekers, waaronder ik en hoogstwaarschijnlijk jij ook, afhaakt op het moment dat een website langer dan vier seconden moet laden.

Het behalen van een maximale performance is dus niet alleen cruciaal voor de online ervaring van je bezoekers, maar ook vooral voor jouw eigen portemonnee.

Tips voor een snellere WordPress website

Het optimaliseren van de snelheid van je website is cruciaal. Zowel voor de ranking als algehele ervaring. Een paar seconden extra laadtijd kunnen een enorme impact op jouw inkomsten hebben. Maar hoe kun je de laadtijden van jouw website verbeteren? In deze blog geven we negen tips om de snelheid van je WordPress-website zichtbaar te verbeteren. Het is niet essentieel om al deze tips tegelijk uit te voeren voor een snellere website. Afhankelijk van de noodzaak kun je gericht te werk gaan en beginnen bij de tip die het meeste resultaat oplevert.

De tips die we in deze blog bespreken:

Tip 1. Goede hosting
Tip 2. Gebruik een lichtgewicht thema
Tip 3. Optimaliseer mediabestanden
Tip 4. Minimaliseer CSS, HTML en Javascripts
Tip 5. Maak gebruik van caching

Tip 6. Inactieve plugins en thema’s opruimen
Tip 7. Gebruik de meest recente PHP-versie
Tip 8. Het aantal redirects verminderen
Tip 9. Blijven testen
Conclusie
Gratis performance check

Daar gaan we!

Tip 1. Goede hosting

Een leuke uitdrukking die je vast vaker gehoord hebt ‘Wij van Wc-eend adviseren: Wc-eend’. En ‘Wij van Skyberate adviseren: WordPress hosting van Skyberate‘. Hoewel de uitdrukking gebruikt wordt wanneer een gegeven deskundige advies in overeenstemming ligt met eigenbelang, denken wij enkel in de beste oplossing voor jouw situatie.

Een snelle website begint met het kiezen van een goede hostingpartij. Hosting is de fundering van je website en is essentieel op zowel korte- als lange termijn. Zoek een hostingpartij die gespecialiseerd is in WordPress hosting met een ervaren team die alle ins- en outs kennen. Dan ben je verzekerd van een snelle en geoptimaliseerde WordPress hosting setup die jou ontzorgt op hostinggebied. Vind je het nu lastig om een hostingpartij of hostingpakket uit te kiezen vanwege het ruime aanbod en de vele features? Neem eens contact op met ons. We helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing.

“Skyberate is meer dan alleen een hostingpartij. Naast dat ze snelle en stabiele hosting leveren, zijn de medewerkers altijd in staat mee te denken over IT-vraagstukken.” – Etrias

Tip 2. Gebruik een lichtgewicht thema

Er zijn tal van fantastische en strakke thema’s op de WordPress-markt. Vaak wordt vergeten dat hoe mooier het thema, des te meer dynamische inhoud. En hoe meer gave snufjes, des te zwaarder het thema en des te langer het duurt voordat alle scripts zijn ingeladen.

Optimaliseer altijd het WordPress-thema of gebruik een lichtgewicht WordPress-thema. De standaard WordPress-thema’s zijn voldoende voor het runnen van een blogwebsite. Wanneer je meer functies wilt komt je al sneller uit een op een geavanceerd thema. Vind je het lastig om te beginnen en weet je niet goed welk thema je moet kiezen? Indien nodig kunnen we je in contact brengen met een geschikte WordPress ontwikkelaar – vanuit ons zorgvuldig geselecteerde partnernetwerk.

Tip 3. Optimaliseer mediabestanden

Het uploaden van grote en niet-geoptimaliseerde afbeeldingen en video’s vertragen je WordPress-website aanzienlijk. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat afbeeldingen en video’s zo min mogelijk ruimte innemen. Er is een gratis plugin voor WordPress die al je afbeeldingsafmetingen automatisch kan verkleinen, dus het is niet nodig om dit voor elke afbeelding herhaaldelijk te doen. Mocht je de afbeelding of video voor het uploaden al in het juiste formaat geknipt hebben, dan is altijd te adviseren om voor het uploaden de bestandsgrootte van de afbeelding te verkleinen. De bestandsgrootte van afbeeldingen verkleinen kan bijvoorbeeld met TinyPNG.

Kortom, kleinere bestanden zorgen ervoor dat pagina’s sneller laden.