Waarom een responsive webdesign essentieel is voor jouw website)

Waarom een responsive webdesign essentieel is voor jouw bedrijf

Anno 2020 leven we in een wereld waar er meer mobiele apparaten zijn dan mensen. Naarmate het aantal gebruikers verder toeneemt kun je een website zonder responsive webdesign niet langer negeren.

Ook zelf merk je waarschijnlijk dat jouw online activiteiten en van de mensen om je heen steeds meer plaatsvinden op mobiele apparaten. Het aantal mensen dat hun e-mail opent, online shopt en browst op social media met een smartphone en tablet neemt in rap tempo toe. Al deze punten maken het voor bedrijven van cruciaal belang dat hun website er net zo goed uitziet en functioneert op mobiele apparaten als op de gewone desktop.

En met de groeiende online concurrentie kun jij je het niet langer veroorloven om bezoekers te verliezen omdat jouw website niet responsive is voor mobiele apparaten of enorm traag laadt.

In deze blog ga je lezen over wat een responsive webdesign is, waarom het essentieel is voor jouw website en het belang van een responsive webdesign binnen e-commerce.

Wat is responsive webdesign?

Een responsive webdesign is een website die speciaal ontworpen is om er geweldig uit te zien op schermen van elk formaat. Op welk apparaat je de website ook bekijkt, de lay-out van de website past zich automatisch op de variërende schermafmetingen aan. Ideaal gezien moet de website-inhoud gemakkelijk te lezen zijn zonder in te zoomen, moet er voldoende ruimte zijn tussen elke sectie van de webpagina en overschrijdt de content die schermbreedte niet.

Met een responsive webdesign biedt je de beste online gebruikerservaring, ongeacht het apparaat dat jouw bezoekers gebruiken om toegang te krijgen tot jouw website.

Waarom het essentieel is voor jouw website?

Een responsive webdesign vergroot de kans dat gebruikers op jouw website blijven doordat deze er gebruiksvriendelijk en aantrekkelijk uitziet. Natuurlijk speelt pagespeed ook een cruciale rol in de online ervaring van jouw bezoekers. In een tijd waarin geduld geen schone zaak meer is en elke seconde telt wilt niemand langer dan vier seconden wachten totdat een webpagina geladen is. Daarnaast is het geen geheim meer dat snelle, mobielvriendelijke websites voorrang krijgen in de zoekresultaten. Een responsive webdesign vergroot dus jouw kansen om hoog in de zoekresultaten te verschijnen en op meer tevreden, terugkerende bezoekers.

Het belang van een responsive webdesign binnen e-commerce?

Een website met een responsive webdesign is essentieel in de e-commerce omdat het meer online kopers aantrekt. Online shopping heeft in de afgelopen jaren een grote opmars gemaakt en de verwachting is dat dit verder toeneemt. Helemaal gezien de huidige COVID-19 pandemie moet iedereen eraan geloven dat alles zich naar online verplaatst.

Als bedrijf moet je ervoor zorgen dat jouw website klaar is voor een aanval van online shoppers. Wanneer het voor bezoekers moeilijk is om door jouw website te navigeren en jouw producten of diensten te kopen, enkel omdat deze niet responsive is, wordt je ingeruild door een concurrent die zijn zaken wel op orde heeft. De consument bezoekt de site die het snelst in zijn behoefte kan voorzien. Dat herken je ook vast in je eigen online patroon.

Een responsive webdesign is dus essentieel voor jouw website omdat het resulteert in een betere online ervaring, daardoor blijven consumenten langer op jouw website wat zich uiteindelijk zal vertalen in meer conversie.