Drie ingrediënten voor een succesvolle webshop

3 ingrediënten voor een succesvolle webshop

Je hebt een geweldig idee in handen en bent klaar om de online markt te veroveren. Of je bent al in het bezit van een webshop en bent klaar om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Dat klinkt als muziek in de oren. Maar heb je goed nagedacht over wat jouw webshop allemaal nodig heeft om dit te realiseren?

Het klinkt allemaal vrij eenvoudig om een webshop te beginnen; registreer een pakkende domeinnaam, kies een platform om een webshop in te (laten) bouwen en kies bijpassende hosting. De lage overhead van een webshop zorgt voor een kleine toegangsdrempel – geen hoge huurkosten zoals bij een fysieke winkel.

In werkelijkheid blijkt het beginnen of runnen van een goede webshop vrij moeilijk, en het is nog moeilijker om deze naar een hoger niveau te tillen. Voor succes moet je shop gebruiksvriendelijk zijn, goed gevonden worden door zoekmachines en converteren.

Uit onze ervaring kunnen wij stellen dat een succesvolle webshop berust op drie pijlers: een goed gebouwde webshop, goede hosting en een bijpassende marketingstrategie. In deze blog behandelen we de 3 ingrediënten die helpen om van je webshop een succes te maken.

De onderwerpen die we in deze blog bespreken:

Meer dan vijftien jaar ervaring in e-commerce.

Met meer dan vijftien jaar ervaring in e-commerce hosting kunnen we gerust stellen dat we alles al voorbij hebben zien komen. Door de jaren heen hebben we webshops zien opstaan, groeien en vallen. We delen graag de kennis en inzichten die essentieel zijn voor een stabiele basis van een succesvolle webshop. Uit onze ervaring staan er 3 ingrediënten aan de basis voor een succesvolle webshop.

Kies het juiste e-commerceplatform.

Zoals er vaak over e-commerce gepraat wordt, zou je bijna denken dat het een volledig geautomatiseerd bedrijfsmodel is zonder dezelfde uitdagingen als bijvoorbeeld een fysieke winkel. Maar dat is niet de waarheid. In feite is e-commerce net zo uitdagend als elk ander type bedrijf. Soms zelfs uitdagender omdat je afhankelijk bent van één variabele: een platform van een derde partij.

Om een webshop te beginnen, moet je gebruikmaken van een platform van derden, bijvoorbeeld WordPress, Magento of Shopware. Natuurlijk is het ook mogelijk om producten te verkopen via een op maat gemaakte webshop, maar om snel te kunnen schalen, is een van deze platforms wenselijk.

Aan alle platforms zijn kosten verbonden. Wat betekent dat je ervoor moet zorgen dat je de kosten van een e-commerceplatform kunt dragen voordat je begint aan de bouw van de webshop.

Vaak starten mensen een webshop met het idee dat het een makkelijke manier is om geld te verdienen, maar niets blijkt minder waar. Ook het starten van een webshop kost bloed, zweet en tranen. Je moet een proces doorlopen van het (laten) bouwen van de webshop, bezoekers genereren, de webshop optimaliseren zodat bezoekers tevreden blijven en uiteindelijk klant worden. Bij het bouwen van de webshop worden vaak dezelfde fouten gemaakt, bijvoorbeeld: een te klein budget, geen inzicht in de doelgroep of een niet te halen deadline. Het resultaat? Een webshop die niet goed functioneert. Problemen die op korte termijn niet direct zichtbaar zijn, maar op lange termijn hun tol eisen.

Doe onderzoek: welk e-commerceplatform past bij jouw wensen en budget.

Neem daarom de tijd om onderzoek te doen naar elk van de platforms die je overweegt. Bel met het ontwikkelbureau of de hostingpartij en laat je volledig informeren over alle plus- en minpunten. Zorg ervoor dat je volledig begrijpt waarvoor je je aanmeldt en bevestigd voor jezelf dat de functionaliteiten die nodig zijn om van de webshop een succes te maken aanwezig zijn. Kies vervolgens het e-commerceplatform dat aansluit bij jouw wensen en budget.

Dezelfde zorgvuldigheid is van toepassing op het selecteren van de hostingpartij. Het laatste wat je wil is alle moeite doen om het juist e-commerceplatform te selecteren, om vervolgens problemen te krijgen met de servers van de hostingpartij.

Het gekozen e-commerceplatform en de hosting ervan werken nauw met elkaar samen. Het een werkt niet zonder het ander: zonder e-commerceplatform geen hosting en zonder hosting geen e-commerceplatform.

Hosting het fundament van jouw e-commerce succes.

Een snelle en veilige omgeving is van cruciaal belang voor een succesvolle webshop. Hosting speelt een hoofdrol bij de snelheid en veiligheid van je shop. Vaak wordt laat in het ontwikkelproces een hostingpakket gekozen, waarbij gekozen wordt voor budget-hosting en waarbij niet wordt gelet op de technische specificaties. De misvatting dat hosting het minst belangrijk is, ‘want het levert niks op en kost alleen maar geld’, klopt dus niet.

Hier hebben we een vergelijking voor; hosting van een webshop is als de huur van een winkelpand. Ben je bereid om te investeren in de huur, dan zit je in de hoofdstraat. Bespaar je op de huur, dan is het hoogstwaarschijnlijk dat je winkel gevestigd is in een zijstraat. Zo werkt het ook in de online wereld. Ben je bereid om te investeren in hosting, dan kom je hoog in de zoekresultaten. Een slecht webhosting platform kan een negatieve invloed hebben op jouw ranking in de zoekresultaten, omdat het ervoor kan zorgen dat de laadtijden van de site erg lang zijn, of in het ergste geval kan leiden tot een onbereikbare site.

Snelheid van websites en de relatie met zoekmachines.

Goede hosting zorgt voor een snelle site. En de snelheid van jouw site is een belangrijk en bekend element bij de vindbaarheid van jouw webshop. Google meet namelijk de snelheid van sites en pagina’s om de ranking van de site te bepalen. Google vindt een goede gebruikerservaring uiterst belangrijk en de snelheid van een site is ongeveer de belangrijkste factor hierin.

“Wist je dat 40 procent van de bezoekers zal afhaken als de gemiddelde laadtijd langer is dan 3 seconden. En dat 1 seconden vertraging in de laadtijd kan resultaten in een conversiedaling van 7 procent.”

Ook kan een webshop een flinke belasting voor een server zijn. Zeker wanneer de webshop groeit en veel bezoekers tegelijkertijd ontvangt, kan dat problemen veroorzaken. Je webshop mag nooit onbereikbaar zijn omdat je dan simpelweg geen geld kan verdienen.

De hostingpartij is waar jouw webshop komt te wonen, en dat moet de meest betrouwbare en efficiënte omgeving zijn die je kunt wensen. Kies daarom een hostingpakket passend bij het e-commerceplatform en de fase van jouw webshop.

Maar hoe weet je nou of je de juiste keuze maakt?

Door in zee te gaan met partners die groeien, wanneer jij groeit. Flexibel zijn en mee willen denken. Wat ons brengt bij het volgende onderwerp.

Parnternetwerk Skyberate

Een met zorg geselecteerd partnernetwerk.

Zoals eerder in het artikel beschreven werkt het een niet zonder het ander: zonder e-commerceplatform geen hosting en zonder hosting geen e-commerceplatform. Dat heeft ons al vroeg doen besluiten om relaties aan te gaan met partijen die het samen met ons mogelijk maken om de klant volledig te ontzorgen. Dat betekent het aanbieden van een passend hostingpakket en de klant kunnen doorverwijzen naar betrouwbare partners die gebruiksvriendelijke, stabiele en converterende webshops bouwen. Mogelijkerwijs in combinatie met een bijpassende marketingstrategie.

Met die gedachten zijn wij gestart met het opzetten van een partnernetwerk. Een netwerk dat inmiddels is uitgegroeid tot een grote groep betrouwbare partijen waar wij klanten zonder twijfel naar doorverwijzen. Onze partners zijn met zorg geselecteerd zodat dezelfde kwaliteit wordt geleverd, als dat van ons wordt verwacht. Een van deze partijen is Klik & Steen.

Klik & steen al meer dan vijf jaar een vertrouwd partner.

Klik & Steen is al meer dan vijf jaar een vertrouwd partner in het bouwen van websites en webshops. Naast webdevelopment blinkt Klik & Steen ook uit in het optimaal vindbaar maken van jouw website of webshop. Met de nieuwste tools en laatste strategieën, combineert Klik & Steen zijn kennis van (online) marketing en webdevelopment, met de expertise van de klant in zijn/haar vakgebied. Een betrouwbare, converterende website of webshop die zorgt voor resultaat is waar je op kunt rekenen.

Klik & Steen bouwt websites en webshops in WooCommerce, Magento, Shopify, WordPress en heeft onlangs ook Shopware aan die lijst toegevoegd. Uit het behalen van het Shopware ‘Business Partner’ certificaat blijkt dat Klik & Steen ook voor Shopware een serieuze partner is.

Shopware hét e-commerce platform

Shopware hét nieuwe e-commerce platform

Waarom Skyberate kiest voor Shopware?

Als vooruitstrevende hostingprovider houden wij naast alle ontwikkelingen in hostingland, ook alle trends op het gebied van content management systemen nauwlettend in de gaten. Al een aantal jaren is Shopware een begrip in Duitsland, en in de afgelopen jaren heeft Shopware ook in Nederland voet aan wal gezet. Shopware is een bewezen oplossing voor e-commerce. En is niet voor niets marktleider in Duitsland. Shopware streeft naar kwaliteit met haar e-commerce platform, partners en certificaten. In de afgelopen twee jaar dat wij Shopware Hosting & Technology Partner zijn, heeft Shopware bewezen een gedegen concurrent te zijn voor Magento en WordPress.

Met Magento 1 End-of-Life is de populariteit van het platform verder toegenomen en signaleren we steeds meer webshops die in Shopware gebouwd zijn en worden. De stijgende populariteit van het platform blijft niet onopgemerkt voor andere e-commercebedrijven en lijkt in steeds meer diensten portfolio’s te worden opgenomen. Ook bij onze partners, waaronder dus Klik & Steen.

Klik & Steen bouwt webshops die doelstellingen behalen.

Met meer dan tien jaar ervaring in het ontwikkelen van webshops en inrichting van marketing is Klik & Steen een bewezen, betrouwbare partner op het gebied van webdevelopment. De combinatie van webdevelopment en marketing stelt Klik & Steen in staat om al in een vroeg stadium rekening te houden met het realiseren van de ideale user experience, een hoge Google ranking en het meest-effectieve conversiepad. Door het beste van twee werelden te combineren weet Klik & Steen keer op keer webshops te bouwen die doelstellingen behalen.

Bij de bouw van Shopware is bijzonder goed rekening gehouden met de gebruiker. Het gebruiksvriendelijke systeem, in combinatie met de mooie visuele weergave en ingebouwde marketing tooling laat het platform naadloos aansluiten op de core business van Klik & Steen. Shopware en Klik & Steen halen het beste in elkaar naar boven.

Kortom, kies je voor Klik & Steen, dan kies je voor:

1. Naadloze combinatie tussen development en marketing
2. Een webshop met een effectief conversiepad voor het hoogst mogelijke resultaat
3. De nieuwste tools en laatste strategieën om snel en efficiënt jouw doelstellingen te behalen

Razendsnelle Shopware hosting van Skyberate.

Skyberate, expert op het gebied van ecommerce-hosting en eerste Shopware Hosting Partner van Nederland, staat bekend om zijn krachtige hostingplatform en persoonlijke, professionele ondersteuning. Wie zijn of haar e-commerce onderneming tot grote hoogte wil brengen, is bij Skyberate aan het juiste adres. Ons toegewijde team van 15 mensen bestaat uit ware specialisten, die de beste prestaties voor haar klanten neerzetten. Wij garanderen een perfect werkende hostingomgeving, die meegroeit met de behoeften van je onderneming.

Elk jaar wordt ons Shopware hostingplatform onderworpen aan kwaliteitschecks met betrekking tot de performance, stabiliteit en oplevering van speciaal voorgeconfigureerde Shopware-hostingpakketten. Wij zijn inmiddels al twee jaar op een rij Shopware Certified Hosting Partner én hebben tevens beide jaren de certificering voor ‘Speciaal voorgeconfigureerde Shopware-hostingpakketten’ ontvangen. Daarmee bieden onze Shopware-hostingpakketten alles wat een Shopware shop nodig heeft om een ongekende performance te behalen en daarmee de concurrentie ver achter zich te laten.

Kortom, kies je voor Skyberate, dan kies je voor:

1. Gegarandeerd razendsnelle Shopware hosting
2. Korte laadtijden voor de ideale gebruikerservaring en een hoge conversie
3. Een toegewijd team met een no-quit houding die alle ins en outs van Shopware kennen

Een snelle webshop met een fijne gebruikservaring is het belangrijkste fundament voor succes.

Interesse in Shopware?

Zie jij na het lezen van dit artikel Shopware ook wel zitten? En wil jij meer weten over hoe hosting van Skyberate zorgt voor een razendsnelle webshop waarmee je de concurrentie ver achter je laat? Of wil je weten hoe Klik & Steen een gebruikersvriendelijke en converterende webshop bouwt? Met onze marktkennis en expertise voorzien we jou graag van een vrijblijvend en passend advies. Wanneer schikt het jou? Plan een adviesgesprek in.

Lees zeker ook deze artikels: