PhP 7.4 benchmark

PHP 7.4 benchmark: tot wel 20% sneller!

PHP 7.4 is de nieuwste major release van PHP en is algemeen beschikbaar sinds 28 november 2019. Met voorgaande versies hebben we gemerkt dat een nieuwe versie zorgt voor nieuwe functies, prestatieverhogingen en bijdraagt aan de algehele security. Dit gaf ons het idee om een PHP 7.4 benchmark uit te voeren zodat we werkelijk kunnen zien in hoeverre een nieuwe PHP-versie prestatieverhogend is. In dit artikel vergelijken we vijf verschillende PHP-versies op drie verschillende platformen; WordPress, MagentoShopware.

Zoals altijd adviseren we om gebruik te maken van de nieuwste versie van PHP. De nieuwste PHP-versie wordt het langst ondersteund en het is ook degene met de meeste oplossingen die de algehele prestaties van een website verbeteren. In dit artikel gaan we je laten zien dat PHP 7.4 zijn voorgangers volledig inmaakt ????!

Indien gewenst kunnen we dankzij ons partnership met Cloudlinux nog lange tijd voor end-of-life PHP-versies support bieden. Later in het artikel meer hierover.

Wat we in deze blog bespreken:

Over PHP

Hypertext Preprocessor afgekort PHP, is de meest gebruikte programmeertaal voor het maken van dynamische webpagina’s en ligt aan de basis van grote platformen als WordPress en ook Facebook maakt er gebruik van.

Als je eenvoudig en snel een website op wil zetten is PHP een goede keuze. Beschik je niet over programmeerkennis, dan zijn er een tal van softwarepakketten en contentmanagementsystemen beschikbaar die je werk uit handen kunnen nemen, bijvoorbeeld WordPress. Een groot voordeel van PHP is dat je met PHP op zowel je lokale computer als op een externe server kunt ontwikkelen.

Op onze hostingpakketten is PHP al standaard geïnstalleerd en daar kun je direct gebruik van maken. Daarnaast bezit het bijgeleverde controlpanel over een zogeheten PHP Selector waarmee je eenvoudig kunt wisselen tussen verschillende PHP-versies.

Waarom PHP?

Tegenwoordig zijn er veel programmeertalen en platformen bijgekomen, toch is er nog voldoende reden om PHP te blijven gebruiken. Ten eerste zijn er veel ontwikkelaars die PHP beheersen waardoor het eenvoudiger is om een ontwikkelaar te vinden die jouw website kan bouwen en/of beheren. Ten tweede bieden veel hostingpartijen, waaronder wij, managed hosting aan waardoor je zelf geen omkijken hebt naar het onderhoud van de server.

Wereldwijde PHP gebruik

Volgens W3Techs gebruikt 78.4 procent van alle websites PHP – gemeten op 11 mei 2020 en op alle websites waarvan ze de programmeertaal van de server konden meten.

Versies van PHP

– PHP gebruik 11 mei 2020

Helaas gebruikt nog steeds bijna de helft – 48,3 procent van alle websites waarvan ze de programmeertaal van de server konden meten – PHP 5. Schokkend maar waar is het aantal gebruikers dat PHP 5 gebruikt ongeveer hetzelfde als het aantal gebruikers dat gebruik maakt van PHP 7 of hoger, wat betekent dat bijna 50 procent van de websites niet-ondersteunde versies van PHP gebruiken. In ons artikel End-of-life PHP 5.6 en 7.0 lees je dat PHP 5.6 sinds 31 december 2018 al niet meer wordt ondersteund en websites die daar nog steeds gebruik van maken kwetsbaar zijn.

Draait je website nog op een oudere PHP-versie?

Draait jouw website nog op PHP 5.6 of lager? Om onze klanten die op oude PHP-versies draaien te ontzorgen, bieden wij in samenwerking met CloudLinux nog geruime tijd security patches voor PHP-versies die end-of-life zijn. Bovendien kun je ook bij ons terecht als je een hostingomgeving nodig hebt met een oudere PHP-versie. Neem