Magento 2.3.5

Magento 2.3.5 verbetert de beveiliging, prestaties en platform kwaliteit

Op 28 april 2020 is Magento 2.3.5 uitgebracht. Magento Open Source 2.3.5 en Magento Commerce 2.3.5 bevatten aanzienlijke platform verbeteringen en beveiligings- en prestatieverbeteringen.

Deze release bevat meer dan 180 functionele fixes en meer dan 25 beveiligingsverbeteringen.

Daarnaast heeft Magento ook meer dan 46 problemen opgelost die door de community gemeld zijn. Deze issues variëren van een opschoning van de core tot verbeteringen van het voorraadbeheer en GraphQL.

Magento adviseert de Magento 2-store te updaten naar de nieuwste versie mits dit mogelijk is. Controleer en test dit zorgvuldig op een Magento 2 stagingomgeving. Omdat het de prestaties verbeterd van de nieuwe functies, maar ook de beveiliging van de store een boost geeft. Houd je Magento store up-to-date en blijf je concurrentie een stap voor.

In deze blog brengen we de verbeteringen van Magento 2.3.5 in kaart.

Wat we bespreken in deze blog

Security-only patch beschikbaar voor Magento 2.3.4

Is een volledige upgrade niet mogelijk? Dan is het mogelijk om alleen de security patch toe te passen. Patch 2.3.4.2 (Composer-pakket 2.3.4-p2) is een security patch die oplossingen biedt voor kwetsbaarheden die zijn geïdentificeerd in Magento 2.3.4. Alle hotfixes (een hotfix is een oplossing voor een vrijgegeven versie van Magento die een specifiek probleem of bug aanpakt) die zijn toegepast op de 2.3.4-release zijn opgenomen in deze security-only patch.

Voor algemene informatie over security-only patches, verwijzen we naar het Magento DevBlog-bericht Introductie van de nieuwe security-only patch. Voor instructies over het downloaden en toepassen van security-only patches, zie Magento installeren met Composer. Security-only patches bevatten enkel security bugfixes, niet de extra beveiligingsverbeteringen die in de volledige patch zijn opgenomen.

Met deze driemaandelijkse release heeft Magento de manier veranderd waarop ze deze beveiligingsproblemen beschrijven. Individuele problemen worden niet langer beschreven in het Magento Security Center. In plaats daarvan worden deze problemen gedocumenteerd in een Adobe Security-bulletin

Magento 2.3.5 update highlights

Magento platform security en performance upgrade

Beëindigen van de integraties van betalingsmethodes van derden, waaronder: Authorize.net, eWay, CyberSource en Worldpay. Het lijkt erop dat Magento webshop-eigenaren pusht om af te stappen van het gebruik van extensies van derden en om enkel gebruik te maken van officiële extensies die verkrijgbaar zijn in de Magento Marketplace.

De kern integratie van Signifyd Fraud Protection Code wordt niet meer ondersteund in Magento 2.3.5. Magento adviseert gebruik te maken van de Signifyd Fraud & Chargeback Protection extension die ook beschikbaar is in de Magento Marketplace.

Upgrade van Symfony Components naar versie 4.4 (Symfony-Componenten biedt veel gebruikte PHP-libraries die gebruikt worden bij Magento-development

Migratie van afhankelijkheden van Zend Framework naar het Laminas-project. Magento 2.3.5 bevat het minimale aantal wijzigingen in de code en configuratie dat nodig is om het gebruik van Laminas te ondersteunen. Deze wijzigingen zijn achterwaarts compatibel en volgens Magento kun je gewoon jouw huidige code blijven gebruiken. Desondanks raadt Magento extensie-ontwikkelaars en system integrators aan om te starten met het Laminas-proof maken van extensies. Hoewel deze migratie dit niet vereist is voor compatibiliteit met deze patch versie, is het als langetermijnoplossing essentieel. In de toekomst zal alles draaien op Laminas.

Prestatieverbeteringen (o.a. voor Redis performance)

Verbeteringen in de logica voor het ongeldig maken van klantgegevens. Magento introduceert een nieuwe manier om alle gegevens van klant secties ongeldig te maken, waarbij een bekend probleem met lokale opslag wordt vermeden wanneer aangepaste sections.xml invalidations actief zijn

Meerdere Redis prestatie optimalisaties. De nieuwe verbeteringen minimaliseren het aantal aanvragen die bij elk Magento verzoek uitgevoerd worden. Denk hierbij aan:

  • Afname van de omvang van de netwerk gegevensoverdracht tussen Redis en Magento
  • Reductie van het Redis-verbruik van CPU-cycli door het verbeteren van het vermogen van de adapter om automatisch te bepalen wat er geladen moet worden.
  • Een afname van de Redis-schrijfactiviteiten
Infrastructuurverbetering

Magento 2.3.5 bevat meerdere verbeteringen aan de core kwaliteit, die de kwaliteit van het Framework en de desbetreffende modules verbeteren: Catalogus, Verkoop, PayPal, Elasticsearch, Import, CMS en B2b.

PayPal Pro werkt nu naar behoren in Chrome 80. De PayPal Pro-betaalmethode vereist nu niet langer toegang tot de sessie van de klant, waardoor de PayPal-integratie nu in alle versies van Chrome werkt.

Een PHPStan-codeanalysecontrole is nu geïntegreerd in Magento static builds. Deze tool voert statische code-analyses uit om aanvullende problemen te identificeren die tot nu toe niet werden gedetecteerd door de PHP CodeSniffer en PHP Mess Detector.

Page Builder

Maak je webshop nog aantrekkelijker met de verbeterde Magento Page Builder. Magento 2.3.5 komt met verbeterde templates, video-achtergronden, rijen en banners, schuifregelaars op volledige hoogte én content upgradebibliotheek. Daardoor voeg je nog eenvoudiger meer, betere en gepersonaliseerde content aan jouw Magento-webshop toe.

Templates. De Page Builder beschikt over templates die kunnen worden gemaakt op basis van bestaande content en kan worden toegepast op nieuwe content plekken. De Page Builder slaat zowel inhoud als lay-outs van bestaande pagina’s productkenmerken, blokken, categorie beschrijvingen en meer op. Dit maakt het mogelijk om snel nieuwe pagina’s te bouwen voor je webshop.

Video-achtergronden. In Magento 2.3.5 is het mogelijk om video’s te gebruiken als achtergrond, bijvoorbeeld voor banners, schuifregelaars of rijen.

Rijen, banners en schuifregelaars op volledige hoogte. De optie om de hoogte van rijen, banners en schuifregelaars voor Page Builder op de volledige hoogte van de pagina in te stellen, is nu inbegrepen

Content type upgradebibliotheek. Magento kan nu nieuwe versies van Page Builder-content types introduceren zonder achterwaarts incompatibele problemen met eerdere versies. De bibliotheek upgrade eerdere versies van content type die in de database zijn opgeslagen, zodat ze overeenkomen met de configuratiewijzigingen van de nieuwe versies.

Verbeteringen ten aanzien van het voorraadbeheer

Verbeteringen in voorraadbeheer voor deze release zijn onder meer:

  • Bulk-API voor het afrekenen en winkelwagen verificatie
  • Nieuw uitbreidingspunt voor SourceDataProvider en StockDataProvider
  • Mogelijkheid om toegewezen voorraadbronnen te bekijken vanuit de lijst met bestellingen
GraphQL uitbreidingen

Met deze release kan je nu products en categoryList queries gebruiken om informatie op te halen over producten en categorieën die zijn toegevoegd aan een gefaseerde campagne.

PWA Studio nieuwe functies en verbetering van bestaande

PWA studio 6.0.0 krijgt in Magento 2.3.5 zowel nieuwe functies als verbeteringen aan bestaande functies, namelijk:

  • PWA-extensibility framework. Dit framework biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om een ​​API voor hun storefront te maken. Of plugins te schrijven die gebruik kunnen maken van die API en de storefront kunnen wijzigen.
  • Verbeterde gegevensverzameling en caching. Deze release bevat verbeterde caching en andere optimalisaties voor het ophalen van gegevens in de Peregrine- en Venia UI-componentbibliotheken.
  • Onderdelen van winkelwagentjes die kunnen worden gebruikt voor een volledige shopping cart experience
Google Shopping Ads Channel niet langer ondersteund

Met de release van Magento 2.3.5 bereikt de gebundelde extensie van het Google Shopping-advertentiekanaal het einde van zijn levensduur. Wil je toch gebruik blijven maken van Google Shopping, dan zijn er geschikte alternatieven te vinden in de Magento Marketplace.

Lees de Magento 2.3.5 Open Source Release Notes en Magento 2.3.5 Commerce Release Notes voor alle ins- en outs met betrekking tot de functionaliteiten van de nieuwste Magento 2-versie.

Aan de slag met Magento hosting

Wil je meer weten over wat Magento hosting kost en wat het voor jouw business kan betekenen? Onze Magento experts kunnen je persoonlijk adviseren over de juiste oplossing voor jouw situatie. Of bekijk direct onze Magento hosting pakketten.