Magento 2.3.3. Release notes

Magento Commerce 2.3.3 Release notes en Features

Op 9 oktober is Magento Commerce 2.3.3 uitgebracht. Deze release focust zich op het beveiligen en het optimaliseren van Magento 2 webshops. De release bevat wederom veel verschillende beveiligingsverbeteringen en substantiële prestatieverbeteringen. In deze blog brengen wij de verbeteringen van Magento Commerce 2.3.3 kort in kaart.

Over Magento 2.3.3

Magento heeft in deze release belangrijke wijzigingen aangebracht om de betaling integraties te laten voldoen aan de nieuwe Europese richtlijnen (het zogeheten PSD2 protocol) en introduceert daarnaast PHP 7.3-ondersteuning. Houdt er rekening mee dat per 1 december 2019 de beveiligings-ondersteuning voor PHP 7.1 End-of-Life (EOL) gaat en dat, als je door wil gaan met PHP 7.1, je actie moet ondernemen om PCI-compatibel te blijven.

Om de veiligheid van jouw Magento webshop te garanderen is het aanbevolen te upgraden naar de nieuwste versie van het platform.

De belangrijkste verbeteringen van Magento Commerce 2.3.3 zijn gericht op drie pijlers:

  • Security: Magento focust zich op de gemelde problemen vanuit de community en heeft ook in deze patch weer bijna 100 beveiligingsproblemen weten op te lossen.
  • Performance: De verbeteringen ten aanzien van de performance zijn voornamelijk gericht op het verbeteren van de laadtijd van de algemene winkelervaring. Met versie 2.3.3. laden webfonts in op de achtergrond en worden niet kritieke CSS-items pas aan het einde ingeladen. Daarnaast zijn het aantal aanvragen dat wordt verstuurd naar de server drastisch verminderd wat de doorvoer verhoogt en het gebruik van bronnen vermindert.
  • Quality: Magento heeft tot over 190 verbeteringen ten behoeve van de productkwaliteit in gebieden als verkoop-, catalogus- en kassamodules aangebracht.

Product Verbeteringen

Verlagen van ontwikkelkosten en implementatietijd

Magento verwelkomt Yotpo, een leverancier gebundelde extensie die zich focust op het verlagen van de ontwikkelkosten en implementatietijd. Het marketingplatform stimuleert de groei van merken door geïntegreerde oplossingen te leveren voor klantrecensies en visuele marketing.

Admin User Experience

Magento wil de acties en gebeurtenissen van de gebruikers gaan volgen om zo de algehele ‘Admin User Experience’ te verbeteren. Na de installatie krijgt de eerste gebruiker die zich aanmeldt de optie om te accepteren of te weigeren om deel te nemen aan dit experiment.

Dekking voor verschillende betalingsintegraties

De release bevat verbeterde Graph QL API-dekking voor verschillende betalingsintegraties waaronder: PayPal, Gift Card en Store Credit-functionaliteiten.

Google Shopping-ads

Met de kanaaluitbreiding voor Google Shopping-advertenties kunnen verkopers zich sneller aanmelden en profiteren van de voordelen, zonder dat daarvoor de Marketplace-extensie nodig is. Google zet daarmee in op de kracht van advertentienetwerk door één end-to-end oplossing te bieden.

Aanvullende productverbeteringen

Naast de bovengenoemde primaire verbeteringen zijn ook verschillende andere productverbeteringen, vooral gericht zijn op ontwikkelaars, doorgevoerd tijdens Q3. Hieronder een samenvatting van de releases.

Verbeterde implementatietooling

Magento heeft in Q3 meerdere implementatietooling updates uitgebracht. Enkele van deze verbeteringen zijn gericht op het oplossen van primaire oorzaken van onder andere vastgelopen implementaties, het tot wel vier keer versnellen van de implementatie van statische inhoud, het geautomatiseerd testen van de responstijd van de server en een tool die compatibiliteitsproblemen kan rapporteren.

Eenvoudiger en efficiënter PWA-storefronts bouwen

Deze update van het PWA richt zich wederom op het verbeteren van de developer experience waardoor het nog eenvoudiger en efficiënter wordt om PWA-storefronts te bouwen, aan te passen en in te zetten. De verwachting is dat PWA’s nu en in de toekomst een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de Magento shopping experience.

Nieuwe security patch

De nieuwe security patch is een lichtere, eenvoudiger te implementeren code. Het biedt oplossingen voor recent geïdentificeerde kwetsbaarheden ten opzichte van de vorige driemaandelijkse patch. Meer informatie over de patch en hoe je deze kunt downloaden vindt je hier.

Alles over de patch

Voor meer informatie over de patch verwijzen we je graag naar de Release Notes op website van Magento.

Supersnelle Magento hosting

Wil je meer weten over wat Magento hosting kost, bekijk dan hier de prijspakketten van onze snelle Magento hosting. Ook kunnen wij je persoonlijk adviseren over welk pakket het beste aansluit bij jouw situatie.