Hogere conversie met deze tips

Waarom online marktplaatsen meer verkopen realiseren

Online marktplaatsen winnen steeds meer terrein. Niet alleen in de Benelux maar wereldwijd verkopen webshops hun producten via bekendere en grotere webshops. Op die manier kunnen relatief kleine webshops alsnog meedoen met de grote spelers. De meest bekende marktplaatsen in Nederland zijn bol.com, marktplaats.nl en beslist.nl.

Wat we in deze blog bespreken:

Waarom verkopen via een online marktplaats?

Het grote voordeel van jouw product aanbod aan te bieden via online marktplaatsen is dat het verkeer er al is. Alleen bol.com heeft bijvoorbeeld al meer dan 7.000 bezoekers per minuut. Ja, je leest het goed.. per minuut! Deze aantallen zul je als startende webshop nooit – op korte termijn – kunnen bereiken. Desondanks kan het zijn dat je exact dezelfde producten aanbiedt als bol.com. Hoe krijg je jouw producten en webshop dan onder de aandacht bij het grote publiek? Door te verkopen via bol.com! Op die manier profiteer ook jij van de bezoekersaantallen en is de kans groter dat je regelmatig een verkoop hebt.

Wat houdt verkopen via een online marktplaats in?

De online marktplaats zet zijn webshop open, om jou als verkopende partij toe te laten. Dit betekent dat je producten kunt plaatsen op de website van de online marktplaats en deze op die manier onder de aandacht wordt gebracht bij het grote publiek. In ruil voor het openstellen van de webshop vraagt de online marktplaats een commissie over het totaalbedrag. Deze kosten verschillen per marktplaats en/of productcategorie.

In sommige gevallen kan deze commissie – vaak een percentage – een behoorlijke hap uit je marge zijn. Beslis van tevoren dus goed welke producten je wel en niet wilt plaatsen op de online marktplaats.

Online marktplaats een marketingtool 

Zie de online marktplaats als een transparante en eenvoudige marketingtool. Deze heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van adverteren op Google Ads of andere media. Zo betaal je de commissie enkel bij een succesvolle verkoop en is jouw webshop naam zichtbaar bij ieder product dat je aanbiedt.

Daarnaast verzend je de producten meestal zelf naar de klant. Hierdoor kun je eenvoudig een flyer toevoegen waarin je een korting aanbiedt als ze de volgende keer rechtstreeks bij jouw webshop bestellen. Of je nu commissie betaald of een korting geeft, het levert je een extra klant op!

Verbeter je conversie door tips toe te passen

Ten slotte helpen de online marktplaatsen je graag om het beste resultaat te behalen. Zo geven zij tips om de nummer één positie op de productpagina te bemachtigen en word je beloond als klanten jouw webshop een positieve beoordeling geven.

Tevens kun je in het geval van bol.com je commissie verlagen door de perfecte prijs aan te bieden, welke bol.com een betere marktpositie geeft.

Starten met verkopen via bol.com i.c.m. WooCommerce?

Heb je een eigen WooCommerce webshop? Automatiseer het volledige proces om jouw producten ook via bol.com te verkopen met de bol.com WooCommerce plugin.

Je kunt eenvoudig producten publiceren op bol.com, orders ontvangen vanuit bol.com en retouren afhandelen. Breng jouw webshop naar het volgende niveau, door te verkopen via bol.com en het volledige proces te automatiseren.

Meer snelheid is meer conversie

Een snelle webshop is in de huidige tijd een absolute vereiste. Lange laadtijden zorgen er immers voor dat je conversiepercentage en zoekmachine positie daalt. Uit een onderzoek van KISSmetrics blijkt dat:

  • Elke seconden vertraging leidt tot een conversiedaling van 7%
  • 52 procent van de internetgebruikers snelheid een essentieel criterium vindt om vaker terug te komen bij een webshop
  • 79% van de internetgebruikers niet graag meer terug gaat naar een trage webshop.

Dat is onnodig vinden wij. Grijp daarom nu in voordat je inkomsten misloopt!

Elke dag maken wij websites sneller. Wij kunnen je helpen om ook jouw website een flinke snelheidsboost te geven. We hebben geoptimaliseerde hostingpakketten voor WordPress, Shopware en Magento, waarmee we de snelheid van je website en flinke boost kunt geven!

Contacteer ons om te zien hoe we je het beste kunnen helpen

Lees zeker ook deze artikels: