Hexabot richt zich op WordPress-hosts

Hexa botnet richt zich op WordPress hosts

De vraag naar botnets op het Dark Web is groot. Het is daarom geen verrassing dat er van tijd tot tijd nieuwe soorten botnets opduiken. In de meeste gevallen zijn het oude terugkerende botnets die voor de problemen zorgen. Echter, is er begin juli door BitNinja een nieuwe bot ontdekt: het Hexa botnet.

Wat we in deze blog bespreken:

Wat is een botnet

Botnet vloeit voort uit een combinatie van de woorden ro(bot) en (net)werk. Het is internet jargon voor een collectie van bots die zelfstandig of automatisch opereren. Cybercriminelen gebruiken de botnet om de beveiliging van computers te kraken en daarmee de controle van de computer over te nemen. Een geïnfecteerde computer wordt ook wel een zombie genoemd en wordt vaak gebruikt voor malafide praktijken zoals het versturen van spam. De term zombie komt van het idee dat de eigenaar van de computer zelf niet bewust is van het feit dat zijn computer is gehackt en voor criminele activiteiten wordt gebruikt. Een botnet verschijnt meestal in de vorm van een computerworm, trojaans paard of achterdeurtje.

Ontdekken van het Hexa botnet

Ondanks dat BitNinja pas drie maanden na het identificeren van het botnet met het nieuws naar buiten treedt, wil niet zeggen dat het Hexa botnet drie maanden lang zijn gang heeft kunnen gaan. Na het ontdekken van de Hexa botnet is er direct actie ondernomen door een WAF-module te installeren om het Hexa botnet onschadelijk te maken en daarmee de servers veilig te stellen.

Wat is een WAF-module

WAF staat voor Web Application Firewall (WAF). De WAF-module draait nog voor je reguliere firewall waardoor je nog beter beschermd en beveiligd bent tegen onbekende dreigingen. Een WAF-module analyseert webverkeer in context met hoe de applicatie werkt en reageert direct bij het signaleren van verdachte signalen.

Hexa-botnetaanvalpogingen

Sinds de ontdekking zijn er circa 400.000 Hexa-botnetaanvalpogingen op servers gedetecteerd, waarvan circa. 150.000 afkomstig uit de VS.

Hexa-botnetaanvalpogingen

De veiligheid van jouw website is onze prioriteit!

Al onze WordPress installaties zijn veilig voor het Hexa botnet! Wij werken enkel met de allerbeste technieken en tools om een optimale performance en veiligheid te kunnen garanderen. Het is onze expertise om nieuwe tools en technieken te signaleren en waar nodig toe te passen. Door gebruik te maken van technologie van Bitninja, in combinatie met onze WAF-module worden onze servers beschermd tegen deze botnet aanvallen. Deze technologie en WAF-module beschermen onze servers, leren van elke geblokkeerde aanval en passen deze informatie automatisch toe waardoor het schild krachtiger wordt bij elke geblokkeerde aanval!

Hoe werkt een botnet aanval

Met deze krachtige en handige tools blijven onze servers veilig tegen het Hexa botnet en andere soorten cyberaanvallen. Wil je weten hoe een gevecht tegen een botnet verloopt en de Hexa botnet specifiek? BitNinja legt het voor je uit: Protection against the Hexa botnet.

Geen zorgen

Onze klanten hoeven zich dus geen zorgen te maken. Ons WordPress platform is volledig beschermd door het harde werk van onze technische team!