Magento 2.3.1. Release notes

Nieuwe features van Magento Commerce 2.3.1

Op 26 maart is Magento Commerce 2.3.1 uitgebracht. Magento Commerce 2.3.1 bevat meer dan 200 functionele oplossingen voor het e-commerce platform, meer dan 500 pull-verzoeken die door de community zijn aangedragen en meer dan 30 beveiligingsverbeteringen. De bijdrage Magento community variëren van kleine verbeteringen van de kerncode tot de ontwikkeling van hoofdzakelijke functies.

De belangrijkste nieuwe features en tools

Magento Commerce 2.3.1. bevat een aantal interessante verbeteringen die de beleving, het gebruiksgemak en de beveiliging van je Magento webshop een flinke boost geven. In dit artikel zullen we de belangrijkste voordelen en aanpassingen verder uitlichten.

De nieuwe ontwikkelingen voor webshop-eigenaren

Page Builder met een drag & drop interface

Met de Page Builder zijn de dagen van het maken en beheren van pagina’s door middel van HTML of CSS voorbij. De Page Builder biedt een nieuwe manier om pagina’s samen te stellen door middel van een drag-en-drop interface. De Page Builder is een hulpprogramma voor het bewerken van de visuele pagina inhoud, daarmee kunnen webshop-eigenaren een unieke winkelervaringen creëren. Direct aan de slag met de Page Builder? Bekijk hier de tutorials.

Verbeterde workflow

Nooit meer vertraging het bij aanmaken of bewerken van factuur- en verzendadressen. De verwerking van de gegevens gebeurt nu pas nadat alle velden zijn ingevuld.

Upload nu PDP-afbeeldingen zonder compressie en downsizing

In de vorige Magento versies, bij het uploaden van een hoogwaardige product afbeelding uploadde (groter dan 1920 x 1200), paste Magento het formaat van de afbeelding automatisch aan. Met Magento Commerce 2.3.1. kun je hoogwaardige product afbeeldingen uploaden zonder deze eerste te comprimeren en te downsizen. Dit biedt meer vrijheid bij het toevoegen of wijzigen van afbeeldingen.

Voorraadbeheer

Magento 2.3 gaf webshop-eigenaren al de mogelijkheid om de inventaris op meerdere plekken te kunnen bijhouden en beheren. De community heeft met Magento 2.3.1 meerdere nieuwe functies aan het voorraadbeheer toegevoegd. De features zijn hieronder kort toegelicht.

  • Ondersteuning voor Elasticsearch: alle zoekopdrachten op de site retourneren nu de juiste producten en hoeveelheden wanneer Elasticsearch wordt gebruikt als de zoekmachine.
  • Bestellingen verzenden vanaf de dichtstbijzijnde voorraadlocatie: een algoritme dat kan worden ingezet om bestellingen te verzenden vanaf de dichtstbijzijnde voorraadlocatie. Deze tool legt verbinding met Google Maps om via deze weg de korte afstand voor de levering te berekenen. Bekijk hier de algoritmes.
  • Overdracht van meerdere producten: de bulk overdracht van de voorraad is geoptimaliseerd om de verwerkingssnelheid te verbeteren en vergrendeling tijdens overdrachten te verminderen.
  • De in-store pickup mogelijkheid: tijdens het bestellen door middel van een simpel vinkje aangeven of je het product wilt laten bezorgen of wilt ophalen. Hierdoor hebben klanten de keuzevrijheid om het product te laten bezorgen of zelf op te halen bij de voor hen dichtstbijzijnde winkel.

Voor een uitgebreide uitleg per feature verwijzen we je graag door naar de voorraadbeheer release notes.

Verbeterde ervaring voor ontwikkelaars

Automatisering van het updateproces

De nieuwe composer plugin update automatisch alle componenten tijdens een Magento 2 upgrade. In de vorige Magento versie waren ontwikkelaars verplicht om deze stap handmatig uit te voeren met een update script.

PWA-studio

PWA-studio biedt nu een set aan hulpprogramma’s voor ontwikkelaars waarmee je een PWA-storefront kunt ontwikkelen, implementeren en onderhouden op Magento 2.

GraphQL

Deze release voegt een aantal belangrijke winkelwagen features toe, waaronder: winkelwagen maken, winkelwagen vullen en verzendadressen instellen. Bekijk de GraphQL release notes voor meer specifieke informatie betreft de features.

Algemene features

Beveiligingsverbeteringen

Deze release bevat meer dan 30 beveiligingsverbeteringen die cross-site scripting, willekeurige code-uitvoering en openbaarmaking van gevoelige gegevens helpen te voorkomen, evenals andere beveiligingsproblemen.

Performance boost

Als webshop-eigenaar kun je rekening houden met nog meer codeverbeteringen die bijdragen aan een de performance boost van de webshop. Magento ondersteunt nu bijvoorbeeld klantaccounts met meer dan 3000 adressen, en kan daarnaast de bestellingen meer dan 3000 adressen behandelen zonder enig prestatieprobleem.

Daarnaast blijven de verzend- en factureringsgegevens die een gebruiker invoert tijdens het afrekenen bestaan, zelfs wanneer de gebruikers het afrekenen onderbreekt om door te gaan met winkelen. In de voorgaande versies werden betalingsgegevens altijd verwijderd nadat een klant nieuwe producten aan de winkelwagen toevoegde.

Conclusie

De bovenstaande verbeteringen zijn een kleine greep uit het groot aantal features. Wil je graag meer weten over alle nieuwe features van Magento 2.3.1? Alles over de release vind je op de Magento blog. Geïnteresseerd in een upgrade naar Magento 2.3.1? Eén van onze partners kan je daarbij helpen!