Comodo is Sectigo

Comodo CA wordt Sectigo

Met een SSL-certificaat wordt vertrouwelijke informatie op een veilige manier verzonden, zodat gegevens niet in handen komen van kwaadwillende. SSL-certificaten worden uitgegeven door verschillende partijen. Wij maakten veel van het Comodo SSL-certificaat, nu het Sectigo SSL-certificaat. In dit artikel vertellen we meer over de naamswijziging van het merk en welke impact de wijziging heeft op jou als klant.Cdomod

Naamswijziging Comodo CA naar Sectigo

De overname van Comodo door Fransisco Partners heeft er in november 2018 toe geleid dat de naam van Comodo CA is gewijzigd in Sectigo. De certificaten van Comodo gingen destijds onder de naam Comodo CA (Certificaton Authority) en Comodo als (Comodo Cyber Security). Doordat beide organisaties actief waren in dezelfde markt, veroorzaakte het te veel verwarring bij het publiek. Daardoor is besloten om de bedrijfs- merknaam te wijzigen van Comodo CA naar Sectigo. Dit heeft de volgende gevolgen:

Het nieuwe logo

Comodo is een merk met wereldwijde naamsbekendheid. Het merk is betrouwbaar en door iedere browser erkend. Om deze herkenbaarheid niet te verliezen en de overgang goed te laten verlopen, hebben Comodo en Sectigo besloten tot 1 november 2019 een combineert logo beschikbaar te stellen.

Wij adviseren om als reseller of gebruiker van de Comodo SSL-certificaten het huidige logo van Comodo CA te wijzigen naar het nieuwe logo van Sectigo. Bied je Comodo certificaten aan op je website of andere documenten van jouw organisatie, dan moet je het logo en de naam aanpassen. Sectigo heeft hiervoor een uitgebreide styleguide beschikbaar gesteld waar iedereen vrijblijvend gebruik van mag maken. Wil je het nieuwe logo aanbrengen op je website of andere bedrijfsdocumenten? Het uploaden van een afbeelding van het certificaat gaat als volgt:

Sectigo SSL-certificaat

1. Bezoek Sectigo Trust Seal.
2. Kopieer het gewenste format van het SSL-certificaat (Small, Medium of Large).
3. Upload de afbeelding naar je webserver.
4. Plaats de HTML-code op de gewenste plek van de website.

Hoe zit het met mijn huidige certificaat?

Als je in het bezit bent van een Comodo SSL-certificaat wijzigt er (bijna) niks. Alle bestaande Comodo CA certificaten blijven werken en zijn wereldwijd vertrouwd tot aan de einddatum van het certificaat. Je hoeft het certificaat dus niet opnieuw te installeren op je hostingpakket.

Waarom laat mijn SSL-certificaat nog steeds COMODO CA zien?

Wellicht is het je al opgevallen dat het SSL-certificaat van jouw website nog steeds Comodo CA als uitgever laat zien (zie afbeelding hieronder). Het huidige certificaat van Comodo CA is nog steeds geldig tot de einddatum, maak je dus niet druk. Op het moment dat het certificaat wordt verlengd wijzigt de naam van Comodo CA naar Sectigo.

Websitebeveiliging

Welk Sectigo certificaat past het beste bij mijn website?

Eenvoudige validatie: Een Eenvoudige validatie is het meest gangbaar voor niet-publieke websites. Met een standaard SSL-certificaat, ook wel bekend als een domein validatie SSL, kun je één domein beveiligen. Je beveiligt hiermee je vaste domeinnaam zoals www.skyberate.nl

Organisatie validatie: Een Organisatie validatie is het meest gangbaar voor publieke websites zonder commerciële doeleinden. De bezoekers van je website kunnen je bedrijfsgegevens controleren zodat ze zeker weten dat ze op de website van het correcte bedrijf zijn. De gegevens worden opgenomen maar niet prominent getoond.

Uitgebreide validatie: Een EV (Extended Validation) SSL-certificaat geeft websites een professionele en betrouwbare uitstraling. Bovendien werkt het conversie verhogend. Door de groene adresbalk met bedrijfsnaam zien bezoekers in één opslag wie de eigenaar van de website is.

Meer informatie over SSL-certificaten en de voordelen.

Een SSL-certificaat bestellen? Bekijk onze SSL-certificaten pagina. Weet je niet welk certificaat het beste aansluit bij jouw organisatie, vraag een gratis adviesgesprek aan. Onze medewerkers adviseren je graag over de beste oplossing.