De nieuwe functies van Magento 2.3

De nieuwe functies van Magento 2.3.

Op 28 november heeft Magento versie 2.3 uitgebracht. Een release met een hoop nieuwe features en verbeteringen ten aanzien van de huidige functionaliteiten. Deze release zal naast het verbeteren van de ervaring van de webshop-eigenaar, ook de ervaring van de webshop-ontwikkelaar verbeteren.

Magento versie 2.3 bevat nieuwe tools waarmee Magento ontwikkelaars in staat stelt beter en sneller aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen, daarnaast helpt het webshop-eigenaren de groei van hun shop te stimuleren.

Wat verandert er allemaal?

Webshops groeien, en daarmee veranderd de manier waarop shops hun producten opslaan, presenteren, verkopen en afleveren. Dit vereist dat systemen steeds efficiënter ingericht moeten worden. Met de nieuwe functie Multi-Source Inventory (MSI) biedt Magento webshop-eigenaren de mogelijkheid om via de admin-omgeving de voorraad te beheren vanuit verschillende locaties. Andere nieuwe functies die het beheren van een Magento shop nog eenvoudiger maken zijn:

› Eenvoudig producten en hoeveelheden toewijzen aan meerdere locaties, zoals distributiecentra, magazijnen en winkels van derde;
› Het stroomlijnen van operaties en het automatisch controleren van je voorraad die wordt gebruikt voor orders van meerdere shops;
› Het integreren van externe voorraadsystemen;

Nieuwe features die zijn toegevoegd voor ontwikkelaars:

› Progressive Web Apps (PWA). Met PWA-studio kunnen ontwikkelaars nog sneller en makkelijker een geweldige mobiele winkelervaring creëren. Deze aanvulling verbeterd niet alleen de mobiele winkelervaring, maar draagt ook bij aan een betere SEO, een hogere conversie en betere pagina prestaties. Daarnaast draagt PWA-studio bij aan een snellere time-to-market en het verlagen van de total cost of ownership;
› Magento introduceert een Page Builder die exclusief beschikbaar is voor Magento Commerce. Met de Page Builder zijn de dagen van het maken en beheren van pagina’s door middel van HTML of CSS voorbij. De Page Builder werkt aan de hand van een simpel drag-en-drop interface en is volledig geïntegreerd met bestaande Magento-functies;
› Sneller custom front-ends ontwikkelen en het verbeteren van de prestaties van integraties en extensies met verbeterde API’s.

Verbeteringen aan de huidige functionaliteiten:

› Two Factor Authentication en Google ReCAPTCHA-beveiligingshulpmiddelen om webshops te beveiligen;
› Nieuwe functionaliteit en uitgebreide wereldwijde beschikbaarheid voor Magento Shipping;
› Ondersteuning voor PHP 7.2.

Meer weten?

Wil je graag meer weten over de nieuwe features van Magento 2.3? Alles over de release van versie 2.3 vind je op de Magento blog. Geïnteresseerd in een upgrade naar Magento 2.3? Eén van onze partners kan je daarbij helpen!