Shopware 5.5 Release notes

Het is inmiddels een maand geleden sinds Shopware 5.5 is uitgebracht. In deze release staan procesmatige verbeteringen centraal. Het doel van deze update is het versterken van de positie van het winkelsysteem in de B2B-markt. We lichten de nieuwe features graag toe.

Kunstmatige intelligentie

Met de huidige release zet Shopware de eerste stap op het gebied van kunstmatige intelligentie. Intelligente statistieken helpen retailers bij het optimaliseren van hun webshop en beter in te spelen op de klantvraag. Het doel is om de aandacht van relaties te vestigen op interessante relaties, zoals verkoopprognoses. Deze gegevens worden verstuurd naar een CRM-systeem dat door middel van een plugin is gekoppeld aan het winkelsysteem. Shopware geeft aan deze functie in de toekomstige updates verder te ontwikkelen.

Volledige vrijheid

Shopware omarmt open source en gelooft dat samenwerking leidt tot een betere kwaliteit en meer innovatie. In versie 5.2 was aangekondigd plugins niet langer meer te versleutelen. Met de huidige release zet Shopware de volgende stap door alle plugins, inclusief plugins van derden, niet langer te coderen met de versleutelingssoftware van IonCube. Winkeleigenaren hebben hierdoor meer vrijheid om hun bedrijfspotentieel te optimaliseren.

Internationalisering

De huidige release bevat een aantal verbeteringen die Shopware verder optimaliseert voor internationalisering. Shopware komt met een aantal handige tools voor het hanteren van verschillende belastingtarieven en een fikse verbetering omtrent de vertaaloptie in de backend. Winkelpagina’s kunnen nu rechtstreeks vanuit één centraal punt worden vertaald. Formulieren hoeven niet langer te worden gekopieerd als ze voor andere landen of talen moeten worden gebruikt. De grootste verbetering is waarschijnlijk de vertaalbaarheid van de categorieën. Hele categorieën kunnen nu eenvoudig in meerdere talen worden opgeslagen, hierdoor hoeven afzonderlijke categorieën of hele stambomen niet meer gedupliceerd en vertaald te worden.

Betere performance

De integratie van Elasticsearch biedt een prestatieverbetering in de backend voor alle grote entiteiten, inclusief producten, bestellingen en klanten. Daarnaast is het nu mogelijk om caching tijdgestuurde inhoud, met tussenpozen, automatisch ongeldig te maken. Zo heeft Shopware verbeteringen aangebracht aan de cache-warming-up, hierdoor is een snellere warming-up mogelijk, net als bij het cachen van verschillende URL’s. Tevens zijn er een aantal technologische updates doorgevoerd, waaronder het installeren van framework Sympony versie 3.4 met jQuery-updates.

Meer mogelijkheden met Shopware ERP

Shopware versie 5.5 is uitgerust met nieuwe functies die de bestaande functionaliteiten van Shopware ERP verbeteren. De community kan uitkijken naar verschillende nieuwe functies, zoals: nieuwe verzendopties en POS-mogelijkheden. De extensies zijn volledig geïntegreerd met het ERP-systeem.

Talrijke verbeteringen aan de Enterprise Edition & B2B Suite

Met versie 5.5 worden er een aantal functies verbeterd en toegevoegd aan de Enterprise Edition & B2B Suite. Een van deze functies is het bedieningsbeheer voor klanten. Met deze nieuwe functie kan de klant in de B2B suite zijn eigen individuele aanbiedingen aanvragen, die de winkeleigenaar vervolgens kan weigeren, bewerken of accepteren. Een ander groot voordeel is dat retailers meer controle krijgen. Retailers kunnen nu product voorgestelde zoekresultaten uitsluiten en ze kunnen subshops indexeren die recent zijn aangemaakt of zijn gedeactiveerd. De nieuwe functies bieden bezoekers van webshops een nog snellere en veelzijdige zoekopdracht.

Shopware 5.5 downloaden

Is jouw webshop nog niet automatisch geüpdatet, dan kun je versie 5.5 hier downloaden. Je kunt je webshop ook via de website van Shopware updaten. Navigeer hiervoor naar Menu > Resources > Downloaden.

Nog geen Shopware?

Maak je nog geen gebruik van Shopware maar heb je wel interesse? Bekijk het aanbod op onze Shopware Hosting pagina.