Ondersteuning voor Magento 1 stopt definitief

Ondersteuning voor Magento 1 stopt definitief

De kogel is door de kerk: Magento heeft officieel aangekondigd per juni 2020 te stoppen met de ondersteuning voor Magento 1 en neemt daarmee de onduidelijkheid bij de community en de onzekerheid bij webwinkeleigenaren weg. In onze blog: Kennissessie: Magento vs. Shopware benoemden wij al dat het einde van de ondersteuning op komst was. Het stoppen van ondersteuning geldt voor zowel Magento Open Source 1 (voorheen bekend als Community editie) als voor Magento Commerce 1 (voorheen bekend als Enterprise editie).

Magento heeft er begrip voor dat gebruikers van Magento 1 tijd nodig hebben om over te stappen naar een nieuw systeem. De ondersteuning voor Magento Commerce 1 en Magento Open Source 1 zal nog tot juni 2020 van kracht blijven. Concreet betekent dit dat Magento tot juni 2020 Security Patches uitbrengt om te zorgen dat Magento 1-webshops veilig blijven.

Voor Magento Commerce worden er ook nog zogeheten Quality Fixes uitgebracht. Wij adviseren je om de Magento Software Lifecycle Policy te bekijken om duidelijkheid te scheppen over of jouw versie van Magento Commerce nog wordt ondersteund. Daarnaast is het verstandig om de juridische voorwaarden te raadplegen en de Magento Open Source Software onderhoudsvoorwaarden te bekijken om te zien welke versies van Magento Open source voorgezet worden.

Hoe nu verder?

Met het einde van Magento 1 in zicht is het verstandig om tijdig te oriënteren naar een toekomstbestendige oplossing, mocht je daar al dan niet mee bezig zijn. De platformen die wij adviseren en zelf erg enthousiast over zijn, zijn: Magento 2, Shopware en WooCommerce.

Magento 2

In eerste instantie lijkt Magento 2 het meest voor de hand liggend als je in het bezit bent van een Magento 1 shop, echter is het niet zo eenvoudig als het klinkt. Magento 2 shops zijn opgebouwd aan de hand van een nieuwe code waardoor je shop opnieuw moet worden ontwikkeld. Het grote voordeel van Magento ten opzichte van andere platformen is dat Magento in bezit is van een grote wereldwijde community en daarnaast het grootste e-Commerce platform van Nederland is, al dan niet de wereld. Tevens is de interface van Magento 2 aangepakt wat de gebruiksvriendelijk voor shopeigenaren verhoogt.

Shopware

Een ander gedegen alternatief is het Open Source e-commerce platform Shopware. Shopware is het grootste e-commerce platform van Duitsland en is bezig met een grote opmars in Nederland. Een groot voordeel van Shopware is dat het voor zowel de beheerder als de bezoeker simpel te gebruiken is, wat deels zorgt is voor de populariteit van het platform. Shopware werkt met software dat ook door niet-technici tot op zeker hoogte toepasbaar is. Hierdoor is Shopware geschikt voor zowel eenvoudige als complexe zware webshops.

WooCommerce

En als derde komen we terecht bij het vertrouwde WordPress WooCommerce platform. Of je nu start met het online verkopen van producten, diensten of jarenlang online resultaten behaalt. Met WooCommerce bouw je – in tegenstelling tot Shopware en Magento 2 – redelijk eenvoudig een professionele webshop. WooCommerce werkt namelijk via het plug-en-play principe waardoor je relatief snel een eigen webshop kunt bouwen. De basis functionaliteiten zijn aanwezig. Wil je meer functies, dan kun je die bijkopen in de vorm van een plug-in.

Advies op maat

Twijfel je over welk platform het beste aansluit op jouw situatie of wil je graag meer informatie over een van de of beide platformen? Dat kan! Als Magento specialist en Shopware Hosting Partner kijken wij graag samen met jou naar jouw persoonlijke situatie en adviseren jou over de mogelijkheden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Je kunt ons bereiken via info@skyberate.nl of via 0316-712000