Magento-vs-Shopware

Kennissessie: Magento vs Shopware.

Magento 2 VS Shopware, welk platform is de beste keuze? Beide winkelsystemen zijn erg populair in de e-commerce, maar welk platform is nou de beste keuze voor jouw organisatie? Met dit artikel en het kennisevent van ons partner, ZEO, hopen we je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Veel bedrijven hebben hun bezorgdheid over de ondersteuning voor Magento 1 uitgesproken en waren bang dat de ondersteuning voor Magento 1 zou stoppen. Het Magento ondersteuningsteam heeft hier gelukkig op ingespeeld door aan te geven dat dit niet het geval is, voor alsnog in ieder geval. Daarnaast hebben ze aangekondigd na het end-of-life verklaren van Magento 1, nog 18 maanden security updates te doen.

De berichten hebben voor wat onrust gezorgd in de Magento community. Een definitieve einddatum is er dus nog niet, maar die gaat er nog wel komen. Als je nu voor de keuze staat om een nieuwe webshop te bouwen, dan is de keuze tussen Magento 2 en Shopware een voordehandliggende. Shopware is een opkomend e-commerce platform. Shopware betrad begin 2000 de Duitse markt is momenteel het grootste e-commerce platform van Duitsland en groeit nog altijd, ook buiten Duitsland. Magento heeft wereldwijd een marktaandeel van 20% en heeft daarmee altijd al een sterke positie gehad, maar met de opkomst van Shopware is er een gedegen alternatief.

Nu of straks overstappen?

Wij vinden het belangrijk dat jij op de hoogte bent van deze verandering en de impact op je bedrijf, zodat je op tijd voor jezelf de keuze maakt om de overstap te maken naar een ander CMS. Om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van de veranderingen en de impact op je bedrijf, organiseert onze partner ZEO, op 30 augustus 2018, een kennisevent. Tijdens de kennissessie wordt er antwoord gegeven op de volgende vragen:

– Hoe lang kan ik nog door met mijn Magento 1 platform?
– Ik wil eigenlijk wel aanpassingen doen, maar hoe zinvol is investeren in mijn huidige shop?
– Wat zijn de verschillen tussen Magento 2 en Shopware?
– Naar welk platform kan ik het beste overstappen?

Daarnaast is er iemand van Shopware aanwezig om een demo te geven van het Shopware platform en zal ZEO een demo geven van het Magento 2 platform, zodat jij jouw keuze weloverwogen kunt maken.

Tip: Ook als je geen Magento 1 shop hebt, maar wel aan het ontwikkelen bent en twijfelt tussen Shopware of Magento 2, is de kennissessie aan te raden.

Meer informatie.

Herken jij je in dit verhaal en wil je graag meer weten over beide platformen? Dat kan! Meld je dan nu aan voor de gratis kennissessie van ZEO, zij helpen jou bij het beantwoorden van je vragen. Inschrijven kan via de volgende link: kennisevent: Magento 2 vs. Shopware.