Shopware Community Day '18

Skyberate bij Shopware Community Day 2018

Afgelopen vrijdag waren wij aanwezig op de Shopware Community Day 2018. Een indrukwekkende dag die in het teken stond van de toekomst van Shopware. Wij verwachten dat Shopware snel vaste voet aan de grond krijgt in Nederland en een belangrijke bijdrage zal leveren aan de innovatie in de e-Commerce.

Hoogtepunten Shopware Community Day

Er zijn een paar hoogtepunten van de Shopware Community Day die we graag met je willen delen:

– Shopware gaat meer inzetten op Open Source. Twee jaar geleden heeft Shopware het grootste deel van de code geopenbaard. Tijdens Shopware Community Day kondigde CEO Stefan Hamann aan dat alle toekomstige ontwikkelingen Open Source zullen zijn. Verder liet hij weten dat IonCube voor Shopware en de Shopware plugins verleden tijd is.

– In Shopware 6 zal de backend volledig vernieuwd zijn. Niet alleen visueel aantrekkelijker, maar volledig API-gebaseerd. Daardoor wordt het eenvoudiger om Shopware te koppelen met andere applicaties en wordt het bijvoorbeeld mogelijk om Progressive Web Apps te ontwikkelen.

– Shopware is bezig met het implementeren van voice-gebaseerde technieken. De rol van voice search en aankopen via stemopdrachten neemt in snel tempo toe. Ook voor augmented reality lijkt in de toekomst van e-Commerce een grotere rol weggelegd.

Naar verwachting zal in kwartaal drie van dit jaar de Shopware Playground gelanceerd worden, waarmee je eenvoudig kunt spelen met de nieuwe Shopware-versie en de technieken die in ontwikkeling zijn. Via ons blog houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Meer weten?

Nieuwsgierig naar Shopware? Bestel één van onze Shopware pakketten. Gebruik tijdens het bestellen de code ‘shopware-trial’ en de eerste maand is kosteloos. Binnen de eerste maand kan je kosteloos annuleren.