Skyberate nieuws

 

Internationaal gaan met je webshop - deel 1

Internationaal gaan met je webshop – deel 1: een extra store voor het buitenland

Wil je meerdere doelgroepen of markten bedienen met je webshop? Dat kan zonder een 2e webshop op te zetten. Maak je gebruik van Magento of Shopware, dan kan je eenvoudig een multistore opzetten. Daarbij kan je vanuit één omgeving meerdere shops aansturen. Het gebruiken van een multistore heeft veel voordelen. In dit artikel zullen we kort uitleggen hoe een multistore werkt en welke voordelen het voor jou kan bieden.

Wat is een multistore?

Een multistore zou je kunnen vergelijken met een winkel dat meerdere vestigingen heeft. De verschillende winkels maken gebruik van hetzelfde voorraadmagazijn, gebruiken dezelfde huisstijl en hebben dezelfde backoffice. Online werkt dat net zo: je kunt meerdere winkels of frontends hebben die gebruik maken van dezelfde webwinkelinstallatie.

Magento en Shopware, twee populaire webwinkelsystemen, bieden de mogelijkheid een zogeheten multistore of multishop in te richten. Je kunt per doelgroep, per land of per taal een eigen shop maken. Dit houdt het beheer overzichtelijk en biedt veel mogelijkheden om je bedrijf te laten groeien.

Eén thema

Wil je met de verschillende storeviews of subshops die onderdeel vormen van je multistore dezelfde uitstraling naar buiten hebben? Dan kan je ervoor kiezen om per storeview hetzelfde thema te gebruiken. Dit zorgt niet alleen voor een consistente uitstraling naar buiten toe, maar maakt het beheer van je thema ook veel efficiënter. Wil je toch liever per store een ander thema, bijvoorbeeld om beter bij je doelgroep aan te sluiten? Geen probleem, dat is ook gewoon mogelijk!

Eén backend & één administratie

Heb je meerdere volledig losstaande shops naast elkaar draaien? Dan zal je ook een aparte administratie moeten bijhouden en is het beheren van een gedeelde voorraad ook al snel een uitdaging. Deze problemen los je op met een multistore. Voorraadbeheer en administratie zijn gecentraliseerd op één plek.

Licenties

Plugins en extensies voor Shopware en Magento zijn vaak relatief prijzig. Maak je gebruik van een multistore, dan hoef je meestal maar één keer een plugin (of een licentie daarvoor) aan te schaffen, ongeacht het aantal storeviews dat je gebruikt vanuit je webwinkelinstallatie. Als je je realiseert dat het aantal plugins bij een groeiende webshop vaak niet gering is, loopt de besparing al snel op.

Aan de slag met een multistore?

Wil je een multistore opzetten? Om je op weg te helpen hebben we handleidingen geschreven waarom we stap voor stap beschrijven hoe je een multistore opzet. Wil je liever een multistore laten opzetten? Benader dan één van onze partners!

- Magento multistore opzetten
- Magento 2 multistore opzetten
- Shopware multishop opzetten
- WordPress multsite opzetten

Als onze hostingpakketten zijn geschikt voor het opzetten van een multistore, met uitzondering van onze Magento Shared Start. Maak je gebruik van het Magento Shared Start-pakket? Dan adviseren we je te upgraden naar Magento Shared Standaard of Magento PLUS.

Actie! .EU-domeinnaam voor €2, - de gehele maand mei!

Wil je internationaal gaan met jouw webshop en de Europese markt te veroveren? In de gehele maand mei bieden wij de .EU-domeinnaam aan voor een actietarief van €2, - (Excl. BTW) voor het 1e jaar. Hierna geldt het reguliere tarief van €12,50.

Controleer en registreer jou .EU-domeinnaam

Al een .EU-domeinnaam in gedachten? Registreer deze snel voordat iemand anders er mee vandoor gaat! Controleer hier of jouw naam nog vrij is.

Let op: de korting is alleen van toepassing op nieuwe registraties.

*Deze actie is geldig van 1 tot 31 mei 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *