Update storing 16/04.

Gisteren is een deel van onze klanten getroffen door een storing waardoor een aantal websites onbereikbaar zijn geweest. Graag geven wij een toelichting op de situatie, zodra alle details bekend zijn zullen we aanvullende informatie verstrekken in een incident rapport. Deze zullen wij per email toesturen.

Ondanks de volledige redundante infrastructuur is er helaas toch een verstoring opgetreden op een van onze hostingplatformen. De problemen zijn veroorzaakt door een bug in de software van onze storagesystemen. Deze software wordt gebouwd en onderhouden door een externe leverancier en voor het oplossen van het incident waren we daarom afhankelijk van deze partij.

Bij het toevoegen van twee nieuwe nodes aan ons hostngplatform zijn problemen ontstaan met de storage pool, tijdens de datasynchronisatie is een bug opgetreden waardoor er problemen ontstonden. Om deze problemen op te lossen moest er een patch voor de bug gemaakt en geïnstalleerd worden, voor het installeren van deze patch was het noodzakelijk dat het volledige platform down gebracht werd. Het patchen en vervolgens weer online brengen van de servers heeft helaas enige tijd in beslag genomen.

De oorzaak van het probleem is op dit moment nog in onderzoek bij de leverancier, wij zullen samen met hen het incident analyseren. Wij zullen onze analyse zo spoedig mogelijk nasturen.

Wij betreuren de verstoring en bieden onze oprechte excuses hiervoor aan.

Contact

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact met ons op. Dit kan via info@skyberate.nl of via 0316-71200