Magento

Magento 2 heeft een groot aantal optimalisaties doorgevoerd die laadtijden verkleinen en rekenopdrachten versimpelen. Deze maken een webshop met grote catalogus en gerichte optimalisatie tot 83% sneller en elke seconde die je webshop sneller is, wordt er een significant hogere conversie gerealiseerd. Door dit feit maken steeds meer ondernemingen de overstap naar Magento 2.

Wat is er nieuw?

Introductie

Magento 2 heeft een compleet nieuwe bestandsstructuur, welke meer overzicht biedt en de systeembestanden scheidt van de overige bestanden zoals thema’s en extensies. Hierdoor blijft het niet alleen overzichtelijk maar biedt het ontwikkelaars van modules ook de mogelijkheid meer te wijzigen zonder de Magento Core functionaliteiten aan te hoeven passen.

Dit verminderd comptabiliteitproblemen en zorgt dat Magento 2 stabieler kan blijven draaien. Daarnaast wordt updaten veel makkelijker gemaakt waar er in Magento 2 de problemen met database locking ook zijn opgelost. Binnen Magento 1 was dit regelmatig een issue, wat voor ontwikkelaars binnen Magento 2 een hoop tijd zal besparen.

Wijzigingen

Herzieningen zijn de ondersteuning voor algeheel nieuwe technieken, Magento 2 biedt bijvoorbeeld volledige ondersteuning voor PHP 7. Ook zijn er grote verbeteringen gerealiseerd op het gebied van veiligheid en snelheid, waardoor er nog meer rendement wordt behaald; meer informatie hierover kun je hier vinden.

Om prestaties nog verder te verbeteren indexeert Magento 2 data zoals die van producten, categorieën en catalogi. Deze processen dienen hetzelfde doel als die binnen Magento 1, echter deze zijn binnen Magento 2 nog meer geoptimaliseerd en gericht op prestaties waardoor zowel de front- als backend beter en sneller te beheren zijn.

Frontend

Magento 2 zet verschillende nieuwe frontend technieken in die bijdragen aan de snelheid, gebruikersvriendelijkheid en het ontwikkelproces. Het eCommerce platform is daarnaast volledig afgestapt van de javascript bibliotheek en overgegaan op jQuery, hierdoor zijn comptabiliteitsproblemen opgelost die veelal speelde binnen Magento 1. Daarbij is er binnen Magento 2 volledige ondersteuning voor HTML 5 en CSS3, hiermee is het mogelijk om webshops interactiever, responsiever en sneller te maken;

Magento 2 levert een complete UI library aan. Het leven van de ontwikkelaars wordt hiermee vergemakkelijkt omdat zij nu standaard user interface componenten kunnen gebruiken bij de opmaak van de webshop. Daarnaast is er Grunt, een javascript ‘task runner’ geïntroduceerd. Met deze software is het mogelijk om herhalende taken te automatiseren, het kan hier gaan om bijvoorbeeld de taken die een ontwikkelaar regelmatig uitvoert. De toevoeging van Grunt is voornamelijk interessant om het development proces flink te versnellen.

Backend

Web API’s zijn nu ook mogelijk voor het integreren van diverse CRM en CMS-systemen, hierdoor wordt het nog makkelijker om (bijvoorbeeld) je voorraden te beheren. Ook biedt Magento 2 naast zijn eigen caching mogelijkheden. Deze systemen zijn gericht op de performance van je webshop en het verder verbeteren van de gebruikservaring; Skyberate implementeert deze externe caching oplossingen, oplossingen zoals Redis & Varnish. Ben je daarom geïnteresseerd om binnen je segment de snelste webshop te bezitten met de hoogste conversies, efficiency en beste gebruikservaring? Neem dan vooral contact met ons op!

Uiterlijk

Naast de bovengenoemde performance verbeteringen zijn er in het uiterlijk van het Magento 2 eCommerce platform ook een hoop wijzigingen doorgevoerd. Het standaard thema is nu goed aan te passen, volledig responsief, geschikt voor meerdere formaat schermen en compatibel met mobiele apparaten. Het beheerdersgedeelte is overzichtelijker, sneller en biedt nu nog makkelijker toegang tot de diverse functionaliteiten waardoor er nu nog sneller een nieuwe webshop neergezet kan worden. Daarnaast biedt het vernieuwde dashboard een mooi overzicht van alle activiteiten binnen je webshop..

Samenvattend

Kijkende naar de bovenstaande facetten loont het in de meeste gevallen goed te kijken naar de voordelen die het nieuwe eCommerce Magento 2 platform met zich meebrengt. De kans is namelijk groot dat de verbeteringen op het gebied van efficiency, snelheid, gebruikerservaring, development, responsiviteit, interface, conversie & gebruikerservaring een no-brainer maken van een daadwerkelijke overstap.

Contact

Mocht je na het lezen van dit artikel overtuigt zijn geraakt dat een daadwerkelijke switch van Magento 1.x naar Magento 2 ook interessant zou kunnen zijn voor jouw onderneming, neem dan contact met ons op! Daarnaast kun je uiteraard ook contact met ons opnemen met het oog op advies als je na zit te denken over een nieuwe webshop. Meteen starten met Magento 2 is namelijk aan te raden in de meeste gevallen, dit omdat je zo voorbereid bent op de toekomst, niet achter de feiten aanloopt en goed kunt inspelen op de nieuwste ontwikkelingen & trends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *