Het kiezen van een goede domeinnaam

Dag van de Domeinnaam, €10,- shoptegoed!

Op 1 juni staat de dag van de domeinnaam centraal en wordt er een actie vanuit de branche georganiseerd om aandacht te vragen voor wat je zakelijk, met domeinnamen kunt doen. De dag is een initiatief van de Vereniging van Registrars (VvR), SIDN en ook Skyberate ondersteunt de actie. Wat we willen laten zien is dat domeinnamen onmisbaar zijn voor (startende) ondernemers en een belangrijk onderdeel zijn van de Nederlandse economie. Reserveer daarom vandaag een domein en ontvang €10,- shoptegoed!

Introductie

Het belang van domeinnamen voor zakendoen is vandaag de dag zeer groot. Ondernemen doen ZZP’ers en bedrijven voor een groot deel online, een eigen website en een goeie URL is daarom essentieel en draagt in belangrijke mate bij aan de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van je bedrijf of webshop.

Om deze reden willen we op 1 juni de aandacht vragen voor de waarde van goed gekozen domeinnamen omdat het hebben van een website een ZZP’er gemiddeld €22.500,- per jaar oplevert waar de kosten gemiddeld €300,- per jaar zijn, zo bleek uit een onderzoek dat onderzoeksbureau MediaTest heeft uitgevoerd in opdracht van SIDN middels een online enquête onder 1.280 Nederlandse zzp’ers.

Meer over dit onderzoek..

€10,- shoptegoed

Het .nl-domein is het populairste domein voor Nederlandse bedrijven. Op De Dag van de Domeinnaam op 1 juni 2017 heeft SIDN, het bedrijf achter het .nl-domein, een leuke actie bedacht waarbij je 10 euro shoptegoed kunt verdienen op fonq.nl door bij Skyberate een domein te reserveren; wie wil dat nou niet? Om mee te doen hoeft je maar 2 dingen te doen:

1. op 1 juni 2017 een .nl-domeinnaam bij Skyberate.

2. Post of tweet wat je met deze domeinnaam gaat doen middels één of meer social media kanalen en gebruik de hashtag #dvdd2017 plus een link naar de pagina van het betreffende platform om in aanmerking te komen voor de actie:Twitter: @DagvdDomeinnaam, #dvdd2017

Facebook: https://www.facebook.com/DagvandeDomeinnaam

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company-beta/18053473/

Heb je iedereen laten weten wat je plannen zijn met de betreffende URL gereserveerd bij Skyberate dan ontvang je per mail een voucher van €10,- vrij te besteden op Fonq.nl.

Actievoorwaarden

1. De actie op de Dag van de Domeinnaam wordt uitgeschreven door SIDN, gevestigd te Arnhem. Door deelname aan de actie gaat de deelnemer akkoord met deze actievoorwaarden.

2. Deelname vindt plaats wanneer je een .nl-domeinnaam registreert en tweet of post zoals hierboven beschreven.

3. Iedere deelnemer kan maximaal één keer deelnemen aan de actie. SIDN verstrekt minimaal 2.500 vouchers aan deelnemers die voldoen aan deze actievoorwaarden.

4. Deelnemers zijn verplicht tot het verschaffen van correcte, actuele en complete informatie bij de deelname aan de actie.

5. De looptijd van de actie staat aangegeven in de beschrijving van de actie.

6. Deelnemers tot 16 jaar verklaren toestemming van (een) ouder(s) te hebben verkregen voor deelname aan de actie.

7. Het is aan SIDN om te beoordelen of een deelnemer voor toekenning van een voucher in aanmerking komt. Het staat SIDN daarbij vrij om de gegevens van een deelnemer te controleren.

8. Deelnemers aan wie een voucher wordt toegekend ontvangen deze voucher zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 10 werkdagen na 1 juni 2017 via het e-mailadres waarmee de domeinnaam is geregistreerd waarmee aan de actie is deelgenomen. Indien dit e-mailadres niet beschikbaar is, kan SIDN eventueel gebruikmaken van een persoonlijk bericht aan het social media-account waarmee de tweet of post gedaan is.

9. Over het al dan niet toekennen van vouchers wordt niet gecorrespondeerd.

10. Vouchers zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

11. Medewerkers van SIDN en bij SIDN ingeschreven registrars zijn uitgesloten van deelname.

12. De persoonsgegevens die in het kader van de actie worden verkregen, worden alleen gebruikt door SIDN voor de betreffende actie en worden niet verstrekt aan derden.

13. SIDN is gerechtigd deelnemers te diskwalificeren en/of van deelname uitsluiten als zij van mening is dat de deelnemers niet conform de actievoorwaarden handelen dan wel indien de deelnemers zich anderszins op frauduleuze wijze toegang verschaffen tot de actie of het verloop van de actie op oneerlijke wijze beïnvloeden.

14. In de gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien zal een besluit worden genomen door SIDN.

15. Op deze voorwaarden is Nederlands recht van toepassing.

16. Voor vragen / opmerkingen kan contact opgenomen worden met SIDN via marketing@sidn.nl