Magento

In tegenstelling tot Magento 1 is Magento 2 in drie verschillende modi te draaien. Deze bepalen welke functionaliteiten aanstaan en hebben een directe impact op de snelheid van je webshop. Om je webshop optimaal te laten functioneren is het van belang dat deze in de juiste modus wordt gezet. Het is als beheerder van een webshop dus interessant te weten wat de inhoud is van de verschillende modi. In deze blog maken we je hierin wegwijs!

De verschillende modi in Magento 2

Je hebt de volgende modi binnen Magento 2:

- “Default” modus;

- “Productie” modus;

- “Developer” modus;

Default modus

Dit is de standaard modus binnen Magento 2. Een nieuwe installatie wordt automatisch op deze modus gestart. Erg belangrijk om te weten: als je vanuit Default modus overgaat naar Productie- of Developer modus is er niet terug te gaan naar Default.

Developer modus

Wanneer je in Magento 2 bezig gaat met het ontwikkelen van een webshop zet je deze in Developer modus. Deze modus is het minst snelle van de verschillende modi en doordat er geen gebruik wordt gemaakt van caching en compiling, verloopt alles een stukje langzamer.

Dit heeft als voordeel dat veranderingen die je hebt doorgevoerd sneller zichtbaar zijn en eventuele fouten eerder opvallen. In verband met deze snelheids limitaties raden we je dan ook aan om als je klaar bent met ontwikkelen, zo snel mogelijk over te schakelen naar de Productie modus.

Productie modus

Productie modus gebruik je wanneer de webshop live staat. Je webshop is dan helemaal af en klaar voor bezoekers! Deze modus zorgt ervoor dat middels “caching” en “compiling” de pagina’s in één keer worden opgebouwd en ingeladen.

Doordat pagina’s niet opnieuw geladen hoeven te worden, neemt de snelheid van je webshop aanzienlijk toe. Deze modus voorkomt ook dat gevoelige informatie zoals code en foutmeldingen getoond worden aan de bezoeker.

De effecten van de verschillende modi

Om het verschil binnen de verschillende modes te visualiseren hebben we de laadtijd van een Magento 2 installatie met voorbeeld data getest. De test is uitgevoerd zonder Magento page cache uit zodat goed te zien is wat voor een effect de pre-compilation van de code heeft in Productie modus.

Andere modi

Met het volgend commando is het mogelijk om te switchen van Default of Developer naar Productie modus:

Magento deploy:mode:set production

Wanneer je terug wil naar Developer Modus zul je eerst de cache moeten verwijderen:

rm -rf public_html/var/di/* public_html/var/generation/*

php bin/magento deploy:mode:set developer

In onderstaand overzicht is te zien wat er bij een bepaalde modus meedraait:

Conclusie

De verschillende modi zijn een verbetering ten opzichte van Magento 1, het maakt het ontwikkelproces voor webdevelopers een stuk makkelijker en overzichtelijker.

1 Comment

Geef een reactie