Beveiliging patiëntgegevens in zorgsector schiet tekort

Het is geen geheim dat de zorgsector erg kwetsbaar is voor cyberaanvallen. Na een aantal incidenten met de beveiliging van patiëntgegevens heeft het Ministerie van Volksgezondheid de beveiligingsstandaarden van zorginstellingen laten onderzoeken. Uit dit onderzoek blijkt dat de aandacht voor bescherming van patiëntgegevens de laatste jaren wezenlijk is toegenomen, toch nemen niet alle zorginstellingen de aanbevolen minimumeisen in acht aangaande met betrekking op persoonsgegevens. Het obstakel voor veel van deze instellingen is de implementatie van één van de minimumeisen, namelijk SSL. Het is dan ook belangrijk dat er een organisatie met verstand van deze materie met deze instellingen meedenkt. Zo kan Skyberate deze obstakels voor organisaties wegnemen en zorgen voor een soepele implementatie van een passend SSL-certificaat.

Implementatie

Volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens is het verplicht om het verzenden van persoonlijke informatie via het internet te beveiligen, mochten bedrijven hier geen gebruik van maken dan is het tijd dit facet binnen de organisatie aan te pakken; dit omdat het alleen maar voordelen oplevert op het gebied van beveiliging, vindbaarheid op het web en privacy van de cliënt.

De implementatie van soortgelijke trajecten kan Skyberate binnen enkele dagen realiseren, waarna na toepassing alle data die wordt opgevraagd of verstuurd middels de (WordPress) website of (Magento) webshop in het vervolg wordt versleuteld. Op deze manier worden belangrijke (patiënt)gegevens afgeschermd en wordt tegelijkertijd de website hoger weergegeven in de zoekmachine(s).

Wij helpen jou graag op weg!

Het team van Skyberate biedt dankzij haar ruime ervaring met trots onderdak aan een groot aantal SSL oplossingen bij diverse zorginstellingen. Door deze opgedane ervaring kunnen de betreffende instanties er zeker van zijn dat de implementatie van soortgelijke trajecten moeiteloos zal verlopen.

Neem gerust contact met ons op dan gaan we kijken wat we voor je kunnen betekenen!

Media: TrouwRTLXL