Google bestempelt HTTP-websites vanaf 2017 als onveilig

Recentelijk heeft Google aangekondigd alle http-websites als “onveilig” te bestempelen, https websites wordt hierdoor een hogere ranking in de zoekresultaten toegekend, het verstandig hier rekening mee te houden en wellicht om deze reden een SSL-certificaat aan uw website toe te kennen.

SSL-certificaten

Vanaf 2017 laat Google voor http-websites die wachtwoorden of creditcard-gegevens gebruiken een melding zien in de adresbalk. Op de plek waar nu het informatie-icoontje staat komt dan in het grijs “onveilig” te staan. Ook heeft Google aangegeven dat deze melding steeds prominenter gaat worden, en uiteindelijk zelfs gaat lijken op het rode driehoek icoontje die nu wordt weergegeven op pagina’s waar iets niet klopt.

Als je deze meldingen wilt voorkomen dien je je website van “HTTP ” naar “HTTPS” om te zetten door middel van een SSL-certificaat. Dit certificaat zorgt voor een beter beveiligde verbinding, en vanaf januari dus ook voor een hogere ranking in Chrome omdat page ranking op basis van SSL beveiliging steeds zwaarder gaat tellen. Om beter in staat te zijn kostbare gegevens te beveiligen bieden we jou een aantal SSL mogelijkheden aan.

Contact

Mocht je nog vragen hebben. neem dan contact met ons op. Dit kan via info@skyberate.nl of 0316-712000.