WordPress 4.6 Pepper Release notes.

WordPress 4.6 is vrijgegeven! De nieuwste versie van WordPress is vernoemd naar de jazz baritonsaxofonist Park FrederickPepperAdams III.  Benieuwd? Lees hieronder meer over de nieuwe features.

Gestroomlijnde updates

Bij het maken van plugin updates was het al mogelijk om op dezelfde pagina te blijven maar nu is dit verder uitgerold naar thema updates en installeren van een plugin of thema. Bij het uitvoeren van thema updates en installeren van een plugin of thema word je dus niet meer doorgestuurd naar een aparte pagina. Dat scheelt weer in laadtijd!

Inline link controle

In WordPress 4.5 werd het mogelijk om links direct ‘inline’ te wijzigen en in te voegen (zoals je gewend bent in Outlook). In deze release wordt het weer een stukje makkelijker om jouw berichten en pagina’s te schrijven en content te creëren. WordPress controleert nu volledig automatisch voor je of een link werkt of niet. Werkt de link niet, dan wordt deze rood uitgelicht.

Makkelijk inhoud herstellen en bewaren

Getypte tekst wordt nu bewaard. Herstellen van bewaarde inhoud is nu nog makkelijker!

Systeem lettertypen

Het WordPress dashboard maakt nu gebruik van de lettertypen die je al op je apparaat hebt, waardoor de laadtijd sneller wordt. Deze terugkeer naar het gebruik van systeemfonts, kan ervoor zorgen dat de WP Admin er op verschillende platformen wat anders uit ziet.

Technische wijzigingen in WordPress 4.6
  • Nieuwe register_meta() functie voor standaardisatie van de werkwijze met meta data;
  • Nieuwe klassen WP_Post_Type en WP_Term_Query. Voor het werken met bericht typen en het maken van term queries;
  • Nieuwe klassen WP_Site_Query en WP_Network_Query, die beiden in een multsite omgeving gebruikt worden. Hierdoor zouden de multisites ook sneller moeten zijn;
  • De nieuwe ‘Resource Hints’ helpen je browser om te bepalen welke onderdelen er als eerste geladen moeten worden bij het opbouwen (renderen) van je pagina. WordPress 4.6 voegt ze automatisch toe voor je stijlen en scripts om je site nog sneller te maken. Het resultaat is betere performance van je website.
Updaten

Wij adviseren je om als er software update wordt uitgebracht, deze snel mogelijk uit te voeren. De belangrijkste redenen hiervoor zijn veiligheid en nieuwe features. Door ervoor te zorgen dat jouw thema’s en plugins up to date zijn, ben je altijd verzekerd van de meest stabiele en meest veilige versies.

Hiernaast kun je gebruik maken van handige nieuwe features en de nieuwste code. Dit is weer goed voor de snelheid van jouw website.