PHP 7.0 nu beschikbaar

PHP 7.0 nu beschikbaar bij Skyberate!

Na jaren van ontwikkelen heeft PHP de definitieve versie van PHP 7 uitgebracht. De release van PHP 7 is de grootste sinds de release van PHP 5 in 2004. Goed nieuws, want PHP 7 biedt u namelijk een aantal aantrekkelijke voordelen. PHP 7 wordt volledig ondersteund door ons hostingplatform en is nu voor al onze hostingpakketten beschikbaar. Lees hieronder meer.

PHP 7? Waar is PHP 6?

PHP 6 zou de logische opvolger zijn van PHP 5. Hier is ook een tijd aan gewerkt, maar verder dan het test-stadium is deze versie nooit gekomen. De geruchten doen de ronde dat de snelle opkomst van HHVM ervoor zorgde dat er tijdens de testfase van PHP 6 een geheel nieuwe ontwikkelrichting ingeslagen moest worden. Daarom zou halverwege de ontwikkeling van PHP 6 gestart zijn met de ontwikkeling van PHP 7, zonder PHP 6 ooit officieel uit te brengen.

Voordelen van PHP 7.0

Het grootste voordeel van PHP 7 is de snelheidsverbetering. Een PHP-applicatie zoals WordPress kan met PHP 7 ongeveer twee keer zo snel worden! Dit komt omdat het aantal requests per seconde dankzij PHP 7 meer dan verdubbeld is. Dit betekent dus dat jouw website sneller zal laden, maar ook dat je met jouw webhostingpakket meer bezoekers aan kan.

Bekijk het resultaat in onderstaande benchmark op een WordPress-installatie.

Naast een supersnelle laadtijd zijn er nog meer voordelen van PHP 7!
  • Langere ondersteuning: ontwikkelaars stoppen eind 2016 met PHP 5.6 support;
  • Extra functionaliteiten en betere foutafhandeling die programmeren eenvoudiger maken;
  • Aanzienlijke vermindering van geheugen gebruik.

Ondersteuning PHP 7

PHP 7 wordt ondersteund door WordPress, Shopware, Magento 1, Magento 2, Drupal en Joomla. Hou er wel rekening mee dat niet alle WordPress en Magento 1 thema’s en plugins geschikt zijn. Sommige plugins kunnen daardoor problemen geven. Wanneer je problemen ervaart, kun je de plugin vervangen door een andere of terugschakelen naar PHP 5.6. Vragen? Neem contact met ons op via livechat, e-mail of telefoon!

Verwijderde functies

Het is belangrijk om te weten, dat er een aantal functies zijn die al lange tijd gemarkeerd waren als ‘deprecated’, nu zijn verwijderd. Deprecated betekent letterlijk verouderd en wordt in de software-wereld gebruikt om functies aan te duiden die je wilt verwijderen. Als je ze echter meteen verwijdert, dan gaan alle applicaties stuk die hier gebruik van maken. Zodoende markeer je ze eerst als ‘deprecated’, zodat iedereen ruim de tijd heeft om zijn applicatie hierop aan te passen.

Interesse in PHP 7?

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze medewerkers bekijken graag, samen met jou, wat voor jouw webshop of website het beste werkt. Je kunt ons bereiken via livechat, e-mail of 0316- 712 000.

Volg nieuwe ontwikkelingen en updates!

Dit kan via de Skyberate blog, like ons op  Facebook , Twitter en Instagram