Magento 2: verschil met eerdere Magento-versies.

Het moment komt dichterbij: Magento 2.0! Als alles naar verwachting verloopt, ziet Magento 2.0 begin 2015 het levenslicht. Het heeft even geduurd, en dat lijkt niet voor niks te zijn: De verhalen zijn veelbelovend. Skyberate heeft daarom de proef op de som genomen en zet de vernieuwingen in Magento 2.0 op een rij.

Uiterlijk

De standaard layout van Magento 2.0 is volledig responsive. Dat betekent dat de webwinkel op alle apparaten goed getoond wordt. Dus op computer, tablet en telefoon is de webwinkel met deze nieuwe Magento-versie goed te bezoeken. Vooral de weergave op mobiele apparaten heeft de prioriteit van de ontwikkelaars. De verwachting is dat meer dan de helft van de aankopen over een paar jaar via mobiele apparaten gedaan wordt. Een belangrijke ontwikkeling dus, die al in Magento 1.9 is ingezet en met Magento 2.0 écht volwassen is.

Snelheid

Magento is altijd een zwaar systeem geweest dat veel vraagt van een server en snel traag wordt. Een groot deel van de code in Magento 2.0 is herschreven. Daarbij hebben de ontwikkelaars er vooral op gelet dat de nieuwe code efficiënter zou worden. Dat lijkt gelukt te zijn. Magento 2.0 is minder belastend voor de server en werkt sneller. Daarnaast draait Magento alleen nog maar op PHP 5.4 en hoger, wat de snelheid ook ten goede komt. Tot slot is er vanaf Magento 2.0 ook in de community-editie volledige ondersteuning voor full page caching. Full page caching bestond tot voorheen alleen in de Enterprise Editie, terwijl het overgrote deel van de webshops draait op de Community-editie van Magento. Full Page-caching zorgt ervoor dat uw Magento-shop sneller draait dan voorheen.

Gebruiksgemak

Het beheren van een webshop wordt eenvoudiger dankzij Magento 2.0. Het toevoegen van nieuwe producten gaat eenvoudiger en sneller. Daarnaast is de mogelijkheid om per land verschillende belastingtarieven te hanteren, vereenvoudigd. Ook zijn de menu’s in de backend op bepaalde plaatsen logischer ingericht.

 

magento2-product-plaatsen

De verwachting is dat de definitieve versie van Magento in het voorjaar van 2015 uitkomt. Momenteel is er alleen een test-versie beschikbaar, die nog niet geschikt is voor een productie-omgeving. Naar verwachting komt de definitieve versie van Magento 2.0 eind dit jaar uit. Skyberate zal deze versie uiteraard aanbieden. Blijf deze website volgen voor de laatste ontwikkelingen rondom Magento!